Pazar Son terapi trendi: İneğe sarılmak

Son terapi trendi: İneğe sarılmak

28.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Stresten uzak yaşamak için hepimizin türlü formülü var: Kimisine meditasyon iyi geliyor, kimisi boksla rahatlıyor, kimisi doğayla başbaşa kalmayı kimisi denizin dalgalarına atılmayı seviyor. Bunların hiçbiri bana hitap etmiyor diyorsanız, yeni trend ineğe sarılmak. Evet, ineğe!

Son terapi trendi: İneğe sarılmak

New York’un Finger Lake Bölgesi’nde bulunan Mountain Horse Farm, inekleri ellerinizle besleyip birlikte koşabileceğiniz, sarmaş dolaş saatler geçirebileceğiniz bir terapi deneyimi sunuyor. Saati, kişi başı yaklaşık 200 lira.

Haberin Devamı

İneğe sarılmak, bir bakıma atla terapiye benzer bir deneyim. Fakat atlardan farklı olarak inekler çoğunlukla yere uzanıyor, bu da onlarla daha yakın ve sıcak bir ilişki kurmayı sağlıyor. Fikri hayata geçiren Vullers çifti, Hollanda’da kırsal yaşamla bağı güçlendirmenin bir parçası olarak hayata geçirilen “ineğe sarılma” konseptinden ilham almış. Çiftliğin gözdeleri, uysal karakterleriyle öne çıkan Bonnie ve Bella adındaki iki inek. Çiftliğin sahipleri, her ineğin bu işe uygun olmadığı konusunda uyarıyor. Seansı boyunca da bir hayvan terapisti ve bakıcısının gözü üzerinizde oluyor. İneklerin de atlar gibi duygularınızı hissedip aynı şekilde yanıt verdiği, bu yüzden ilişki kurmak için öncelikle sakin olmanız gerektiğini bilmeniz de şart. Her şey yolunda giderse, sizi şapur şupur yalayabilir ya da başınızı karnına dayayıp uyuklamanıza izin verebilir. 

Haberin Devamı

Son terapi trendi: İneğe sarılmak

İneğe sarılma seansından beklenen, terapinin diğer formları gibi güven ve empati duygusunu geliştirmek, hayvanlarla ve kendi duygularımızla bağ kurabilmek. Tabii her terapide olduğu gibi, sonucun bir garantisi de yok. Fakat bu, insanları şehirden kaçarcasına uzaklaşıp bir ineğe sarılmak için saatler süren yolculukları göze almaktan alıkoymuyor. İneğe sarılmak, iyi hissetmek için hayvanlara gitgide daha fazla ihtiyaç duyduğumuzun bir başka göstergesi.