Pazar "Spor camiası, özellikle GSliler bize sık gelir"

"Spor camiası, özellikle GSliler bize sık gelir"

25.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Adananın ünlü kebapçısı Yüzevler, İstanbuldaki ikinci şubesini Etilerde üç katlı bir villada açtı. Mekan kebapçıdan çok şık bir Fransız restoranına benziyor. Çeşit ne kadar bol olsa da favori yemeğin Adana kebap olduğu mekanı spor camiası çok tercih ediyor. Yemekler, ailenin sır olarak sakladığı usulde pişiriliyor

Spor camiası, özellikle GSliler bize sık gelir

İlk Yüzevler kebapçısı 1992 yılında Adanada Selahattin Aydoğdu tarafından açıldı. Aydoğdular dokuz kardeş. İki kız kardeşleri dışında hepsi "mutfağında pişerek" bu işe başlamışlar. Konuştuğumuz Mehmet Aydoğdu "Ben de Adanada çok eski bir kebap ustasının yanında çırak olarak başladım" diyor. "Günde üç çuval soğan, sarmısak soyardım. İlk önce en büyük abim başladı, biz de sırayla bu işe girdik. Abim 1991 yılında Almanyaya gitti. Döndüğünde 50 milyon lira para getirdi ve o parayla kendi kebapçımızı açtık. İlk dükkanımız çok küçüktü. Sonradan yedi dükkanı birleştirdik. Adanada adım başı kebapçı vardır ama sivrilmemiz bütün işleri bizim yapmamızdan kaynaklanıyor. Mesela abilerimin biri Göztepede, diğeri Adanada mutfaktadır. Ben ve büyük abim işletmede dururuz. Sonra da yer değiştiririz. Her kebapçımızda aileden biri mutlaka bulunur. Farkımız çekirdekten gelmemiz. Bir gün ustalar gelmese biz bütün dükkanı çekip çevirebiliriz."Aydoğdu kardeşler İstanbuldaki mekanlarında da komilerinden ustalarına kadar Adanalılarla çalışıyorlar. "Kebap da bir sanattır ve bu da bizim sanatımız" diyor Mehmet Aydoğdu. "Etimizin bekletme süresinden, alımından, karışımından dolayı diğerlerinden farklı oluyor bizim kebabımız. Dışarıdan birini getirsek, bizim usulümüzle şiş yapamaz. Etleri şişe saramaz."Mekanın popülerliğinin bir başka nedeni de yıllardır bu işi yapan ailenin, eti "sırrımız" dedikleri kendi usulleriyle pişirmesi. Mehmet beye göre iyi kebabın ölçütü "çatalı vurduğunuz zaman dağılacak kadar yumuşak olması". Etilerdeki Yüzevler, yemekleri dumanları tüte tüte yapan, yemeğe gittiğinizde üstünüze koku sinmeden çıkamadığınız kebapçılardan çok farklı. Eski Fly Innin bulunduğu binada hizmet veren mekan şık bir Fransız restoranı havasında. Etilerdeki Yüzevlerin merdivenlerinden çıktığınızda kapıyı görevililer açıyor. Sonra büyük bir bekleme odasına giriyorsunuz. Bekleme odasının içinde bir bar var. İsterseniz yemek öncesi içkinizi burada içip içeriye öyle girebiliyorsunuz. Mekan 150 kişilik fakat hiç sıkışık değil. Tam tersine gayet ferah. Yemek yenilen bölümün üstü camlarla kapatılmış. Yazın bu camları kalıdararak salonu bahçeyle birleştirmeyi düşünüyorlar. Mehmet Aydoğduya buranın neden bu kadar lüks olduğunu sorduğumuzda şöyle yanıtlıyor: "Etiler olunca böyle yapma ihtiyacı hissettik. Özel bir dekoratörle çalışmadık. Çok yakın bir aile dostumuzun eşi yaptı dekorasyonu."Mekandan kişi başı 35-40 milyon liraya kalkılabiliyor. Gözünüze çok fazla görünmesin çünkü burada her yemek iki porsiyona yakın geliyor. Yani bir Adana istediğinizde gelen kebap normalde iki porsiyonl için kullanılan malzemeyi içeriyor. Saat 12.00de servis başlıyor ve mekan son müşteri gidene kadar da açık kalıyor.Tel: (0212) 287 01 01 "Etiler olduğu için lüks" Yüzevler kebapçıları kebapsever ünlülerin de uğrak yeri. Bu ünlülerin çoğu da spor dünyasından gelme. Mesela Mehmet Aydoğdunun dediğine göre Hakan Şükür her gün orada. Aydoğdu "Spor camiası bizi çok sever" diyor. "Sadece takım arkadaşlarıyla değil eşleriyle de gelirler. Özellikle Galatasaraylılar hep buradadır. Adanadaki dükkanımıza gelmeyen kalmadı neredeyse. Mesela Sakıp Sabancı sürekli gelirdi. Bunun dışında Koç ve Eczacıbaşı aileleri de müşterimizdi. Bütün yemeklerin tadına baktırırız ama herkesin favorisi Adana kebabı." Hakan Şükür sürekli müşteri