Pazar Stresten spa’da kurtulun

Stresten spa’da kurtulun

22.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Spa’lara ilgi gitgide artıyor. Artan talebi karşılamak için artık sadece kent dışında değil, kentin göbeğinde de yeni spa merkezleri açılıyor

Stresten spa’da kurtulun

Masaj, aromaterapi, sauna, cilt bakımı, vücut bakımı ve termal havuz gibi hizmetleri bir arada sunan spa’lar özellikle kentlerde yaşayan “yorgun” insanların ilgisini çekiyor. Bu imkanlardan yararlanmak içinse artık çok uzaklara gitmeye gerek yok. Kent içinde açılan ya da yenilenen birbirinden değişik spa’lar tam şehirde “tatil havasına” girmek isteyenlere göre.
Hay Sağlık ve Estetik Merkezi’nden masör Korhan Kuğu düzenli olarak spa’ya gitmenin yararlarını anlattı...

İyi bir spa’da neler olmalı?
İyi bir spa’da insanlar kendilerine odaklanabilmeli, kendini dinleyebilmeli. Organik sebze-meyvelerden oluşan güzel bir sofra çok önemli. Ayrıca iyi bir termal havuz ya da doğal tuzlar eklenmiş bir havuz, vücudu dirileştirecek iyi bir sauna, Türk hamamı, kişiyi rahatlatan çeşitli masaj türleri ve iyi terapistler olmalı. En önemli şey ise güler yüzlü hizmet. Bu devirde güler yüze hasret kaldık neredeyse. Hizmet kalitesi ve elbette hijyen de çok önemli.

Bir spa’ya ne kadar zamanda bir gitmeli?
Yoğun ve stres altında çalışan insanlara 15 günde bir iki-üç günlük spa kürü öneriyorum. Normal, sakin bir hayatı olanlar ise üç ayda bir dört-beş günlük spa programlarına katılabilirler. 

Merkezinizde ne tür uygulamalarınız var?
Bizde yaklaşık 2,5 saat süren “günlük spa” uygulamaları var. Kişiyi önce 10 dakikalık bir sauna seansına alıyoruz. Daha sonra kan dolaşımını hızlandırmak ve tansiyonu dengelemek için soğuk duşa sokuyoruz. İstenirse daha sonra bir kese seansımız var. Doğal kabak lifiyle kese yapıyoruz, beş dakika sürüyor. Keseden sonra kişiyi aromatik kokularla donatılmış ahşap bir odaya alıyoruz. Burada dinlenirken organik yiyecek ve içecekler ikram ediyoruz. Sıra son olarak özel yağlı masajlarımıza geliyor. Masajdan sonra 10 dakikalık bir dinlendirme terapisi uyguluyoruz. Müzik eşliğinde kişi kafasını dinliyor ve daha sonra gidiyor. 

Günlük spa’yı ne kadar zamanda bir yaptırmalı?
Haftada bir bu seanslara gidilebilir. Bütün bir hafta boyunca yaşadığınız stresi bu uygulamalarla üzerinizden atabilirsiniz. Hafta sonları ya da hafta içi ne zaman müsaitseniz bu seanslara katılabilirsiniz. 

Düzenli olarak spa’ya gitmenin ne yararı var?
Spa’larda verilen hizmetler hem sağlık hem de güzellik açısından yararlı. Düzenli olarak spa’ya gidenler hem fiziksel hem de ruhsal açıdan daha sağlıklı oluyor. Bu insanlar daha kaliteli yaşıyor ve daha kaliteli yaşlanıyor. Vücutlarındaki stresi, toksinleri atmış oluyorlar çünkü. Eğer genetik bir yatkınlık yoksa kansere yakalanma riskleri de düşüyor. Bu uygulamalarla bağışıklık sistemini güçlendirip vücudu tekrar ayağa kaldırıyoruz. İnsanların bağışıklık sistemleri artık iyice zayıfladı. 

NEREYE GİDEBİLİRİZ?

Taylandlı terapistler Astoria’da

Stresten spa’da kurtulun

Merkezi Tayland’da olan lüks spa zinciri Anantara, Avrupa’daki ilk şubesini Astoria Alışveriş Merkezi’nde açtı. Anantara’da Türk terapistlerin yanı sıra Taylandlı terapistler de hizmet veriyor. 3 bin metrekarelik bir alana kurulu olan spa, fitness, hamam ve spa konseptini birleştiriyor. Anantara’da özellikle sauna, buhar odası, solaryum hizmetleri, kar odası ve masajlar ilgi görüyor. 

Sungate balayı çiftlerini bekliyor
Stresten spa’da kurtulun

Çiçeği burnunda bir çiftseniz ya da yıllara rağmen ilişkisinde romantizm eksik olmayanlardansanız Sungate Port Royale’de tatil yapmayı düşünebilirsiniz. Bu yıl “Dünyanın en iyi spa oteli” seçilen Türkiye’nin ilk 5+2 yıldızlı otelinde çiftler çeşitli ritüellerle stres atabilirler. Kuru bitkilerle süslenmiş jakuzi keyfinden özel aromatik yağlarla yapılan masajlar ve cilt bakımlarına kadar çeşitli yöntemlerle günlük yaşamın stresinden kurtulabilirsiniz.

Laveda’da açık havada spa
The Ritz-Carlton’daki Laveda Spa, açık havada, şehre tepeden bakarak stres atmak ve güzelleşmek isteyenlerin tercihi. Spa’da  farklı sıcaklıklarda iki jakuzi var. Yaz mevsimi için özel hazırlanmış cilt ve vücut bakımlarıyla da enerji depolayabilirsiniz. Bu özel bakımlardan biri şeker ve bal ile hazırlanan doğal peeling. Peeling’in ardından ise yüze taze meyve ekstreleri uygulanarak cildin yeniden “hayat bulması” sağlanıyor.
Anti-aging bakımlarının yanı sıra shiatsu ve refleksoloji gibi Uzakdoğu terapileri ile geleneksel Türk hamamından da yararlanılabilir. Doğal ürünlerle gerçekleştirilen vücut bakımında kullanılan yağ özleri geleneksel yöntemler ile yetiştirilen bitkilerden elde ediliyor. Güneşlenmek ya da ferahlamak istiyorsanız Teras Bar’da yerinizi almalısınız. Özellikle de “ferahlama havuzu”nu kaçırmayın.
Laveda’da çiftlerin aynı anda masaj ya da bakım alabildiği iki adet jakuzili suit de var. 

İstinye’de 60 çeşit masaj
Stresten spa’da kurtulun

Sanda Spa zinciri, Hillside City Club-İstinye’deki altıncı ve en büyük şubesiyle “spaseverlerin” hizmetinde. 6 bin metrekarelik alanda hizmet veren Sanda Spa, İstinye Park’ta alışveriş yaptıktan sonra bir de güzelleşmek isteyenlerin adresi olabilir.
Sanda Spa’da hem Balili hem de Türk terapistler çalışıyor. Özel bakım ürünleriyle gerçekleştirilen ayak masajı ve Thai masajlarının yanı sıra 60 çeşit masaj-bakım alternatifi var. Hamam, sauna ve buhar banyosu gibi hizmetlerden de yararlanabilirsiniz. “Hena” hizmetini de unutmamanızda yarar var. Bu, isteyen müşteriler için haftada bir gün yapılan Hint kınası. 

Özel havuzlarda rahatlayın
Stresten spa’da kurtulun

Eğer hem kente yakın hem de uzak olmak istiyorsanız soluğu Güral Sapanca Wellness Park’ta alabilirsiniz. Güral Sapanca Wellness Park İstanbul’a sadece 45 dakikalık bir mesafede.
90 bin metrekarelik bir alana kurulu olan wellness park ormanla çevrili. Açık havuzu, birbirinden farklı ve renkli kaydırakların olduğu aquapark’ın yanı sıra 4 bin 500 metrekarelik bir spa merkezi de ziyaretçileri bekliyor. Spa’da Tai, futon / shiatsu, hidroterapi, refleksoloji ve ayurveda masajları gibi çeşitli masajlar var. Merkezde 250 metrekarelik bir hidroterapi havuzu da bulunuyor.
Güzellik merkezinde ise müşteriler yüz ve vücut bakımı yaptırabiliyor. Çiftlere özel tasarlanan spa dairesinde de çiftler, sadece kendilerine ayrılmış bölümde sauna, masaj ve jakuziden yararlanabiliyor.  Bunların yanı sıra yoga ve pilates gibi rahatlama programları da var.