PazarTam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

05.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Tam kararında tarifler

Üç Mantarlı Risotto

MALZEMELER

1 su bardağı arborio pirinci
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet istiridye mantarı
4 adet kestane mantarı
3 adet shitake mantarı
5 kepçe et suyu
3 küp tereyağı
3 yemek kaşığı parmesan peyniri
2 adet pirzola l Tuz l Karabiber

Günün manisi

Her malzemenin önemlidir miktarı
Risottonun olayı mantarı
Siz yine de dikkat edin
Yerken kaçırmayın fazla kantarı

YAPILIŞI

İlk olarak mantarları dilediğimiz gibi dilimledikten sonra 1 küp tereyağı ve 1 kaşık zeytinyağıyla tavada pişirip kenara park ediyoruz.
Başka bir tavada küçük küpler halinde doğradığımız soğanı ve dilimlediğimiz sarımsakları zeytinyağında 3 dakika boyunca soğanlar kendini salana kadar soteliyoruz. Daha sonra içine pirinci ekleyip tüm malzemelerle iyice kaynaşması için 1 dakika kadar çeviriyoruz. Ardından 2 kepçe et suyu ekledikten sonra sürekli karıştırıp pirincin suyu çekmesini sağlıyoruz. Pirinç suyu çektikçe nişastasını salacağı için kremamsı bir yapı oluşacaktır. Suyunu çeken pirincin içine 2 kepçe daha et suyu koyuyoruz ve tekrar karıştırarak çektirme işlemi uyguluyoruz. Çektire çektire bir hal olduktan sonra, son olarak 1 kepçe daha et suyu ekleyelim ve aynı çektirme işlemini yapıp pirinç çok hafif sulu kaldıktan sonra içine 2 küp tereyağı ve parmesan peyniri rendemizi ekleyerek risottomuzu bağlayalım. (Unutmayın ki risotto dediğin dişe gelir. O yüzden pirinçlerin hafif tıkır olması uygundur.)
Risottomuzun içine sotelediğimiz mantarları ekleyip tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra üstüne döküm tavada pişirdiğimiz pirzolaları ekleyip afiyetle yiyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler