Pazar Tatilin en verimli hali

Tatilin en verimli hali

12.06.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Okullarda son zilin çalmasına sayılı günler kaldı. Spor aktiviteleriyle dolu programlarıyla yaz okulları çocukların kurtarıcısı oluyor.

Tatilin en verimli hali

Okullardaki eğitim-öğretim döneminin bitmesine sayılı günler kaldı. 17 Haziran’da çalacak son zille beraber,  “yaz okulları” kapılarını açıyor. Çocuklar hem eğlendiren hem öğreten programlarla sosyalleşiyor. Artık Türkiye’nin dört bir yanında büyükşehir belediyelerinden ilçe belediyelerine kadar çok sayıda kurum, ücretsiz olarak açtıkları yaz okullarıyla eğlenceli bir yazın paydaşları oluyor. Kayıt olmak için nüfus cüzdanı fotokopisi yeterli. Çoğunlukla 6-15 yaş arası olan bu programlara kayıtlar başladı bile! Biz de Ankara’dan İzmir’e İstanbul’a büyükşehirlerdeki yaz okulları hakkında bilgileri sıraladık. Spor aktivileriyle dolu içeriklerden çocuğunuza en yakın olan branşı seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir: 13 Haziran itibarıyla Spor.istanbul web adresinden yapılacak kayıtlarla 40’ın üzerinde tesiste spor eğitimi verilecek. Eğitimlerde beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler ve uzmanlar yer alacak, fiziksel ölçüm ve teknik değerlendirme yapılacak. 3-17 yaş arası çocukların eğlenceli zaman geçirecekleri ve yeteneklerini keşfedecekleri spor eğitimlerinin yanı sıra Doğa Kampı da düzenleniyor.

Tarih: 20 Haziran - 2 Eylül

Katılım yaşı: 5-17

Branşlar: Atletizm, badminton, basketbol, buz pateni, capoeira, cimnastik, futbol, judo, karate, kıck boks, kungfu & wushu, okçuluk, taekwondo, temel hareket eğitimi, tenis, voleybol,  yüzme.

Bağcılar: Tarih: Son başvuru 19 Haziran. Eğitimler, 20 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Katılım yaş aralığı: 9-14 Branşlar: Futbol, voleybol, basketbol, yüzme, badminton, satranç, mangala ve barikat sporlarının yanı sıra sokak oyunları da. Nerede: 300 eğitmen ile 46 okulda.

Haberin Devamı

Sarıyer: Tarih: Eğitimler 20 Haziran- 2 Eylül arası Katılım yaş aralığı: 7- 14 Branşlar: Yüzme, cimnastik, atletizm, futbol, kız futbol, voleybol, basketbol, tekvando, judo, kano, karate Nerede: SARFİT Poligon ve Huzur Tesisleri, Mustafa Yener Spor Salonu, Çayırbaşı Stadı, Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü Halı Saha Tesisleri, Yusuf Ziya Öniş Stadyumu, Sarıyer Belediyesi Su Sporları Merkezi ve ENKA Okulları Atletizm Pisti.

Silivri: Tarih: 27 Haziran-19 Ağustos

Branşlar: Yüzme, cimnastik, basketbol, tenis, futbol, okçuluk, satranç. Katılım yaş aralığı: 6 - 15 Başvuru için gerekli evraklar: Öğrenci başvuru formu ve veli muvafakatname.

Eyüpsultan: Tamamı akademi mezunu ve profesyonel eğitmenler eşliğinde yapılacak yaz okuluna kayıtlar belediyenin sitesinden yapılıyor. Ayrıca Eyüpsultan Belediyesi Dil Evleri’nde haziran- ağustos tarihleri arasında öğrencilere yabancı dil eğitimleri ücretsiz olarak verilecek. Kontenjan dolana kadar kayıt alınmaya devam edilecek.

Tarih: 27 Haziran- 14 Ağustos. Katılım yaş aralığı: 4-14 Branşlar: Buz pateni, tenis, futbol, yüzme, voleybol, kaykay, karate, cimnastik, okçuluk, basketbol.

Haberin Devamı

Şişli: 7-16 yaş arasındaki çocukların faydalanacağı yaz spor okulları için kayıtlar 20 Haziran’a kadar devam ediyor.  Yaz okulları, Feriköy Yayla Spor Merkezi ve Şişli Fulya Havuzu’nda yapılacak. Dersler eylülün ilk haftasına kadar devam ediyor. Branşlar: Basketbol, futbol, güreş, cimnastik, tekvando, tenis, voleybol, yüzme.

Üsküdar:  17 Haziran’da kayıtlar sona eriyor. 20 Haziran’da eğitim başlıyor. Katılım yaş aralığı: 8-13 Branşlar:  Sanat atölyeleri, geleneksel çocuk oyunları, doğa fen atölyesi, piknikler ve geziler.

Fatih: Kayıtlar devam ediyor, eğitimler ise 27 Haziran’da başlıyor.  Katılım yaş aralığı: 7-14 yaş. Branşlar: Basketbol, voleybol, yüzme, okçuluk.

Küçükçekmece: Kayıtlar 25 Haziran’a kadar. Katılım yaş aralığı: 7-13 yaş. Branşlar:  Güzel sanatlara hazırlık, kaligrafi, ebru, maket tasarım, ileri dönüşüm atölyesi, manga, webtoon / webcomic, dijital resimleme, stopmotion, temel grafik ve karikatür, İngilizce kulübü, robotik kodlama atölyeleri, yaz bilim atölyesi, bilim ve kültür gezileri, açık hava kitap okuma etkinlikleri.

Haberin Devamı

Kadıköy: Tarih: Kayıtlar, 13-17 Haziran’da eğitimler ise 20 Haziran- 29 Temmuz  ve 1 Ağustos-2 Eylül olmak üzere 2 farklı dönemde. Katılım yaş aralığı: 7-12 Branşlar: Futbol, basketbol, tenis, yüzme, masa tenisi, etkinlik eğitsel oyunlar, cimnastik, kaykay Nerede: Kalamış Spor Merkezi, Özgürlük Spor Merkezi ve Koşuyolu Spor Merkezi.

İZMİR

İzmir Büyükşehir:  İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Yaz ve Kış Spor Okulları” projesi kapsamında 16 ayrı tesiste 100’ün üzerinde eğitmenle yeni sezona hazır. Ek olarak Celal Atik Yüzme Havuzu ve İzmir Marina tesisleri de yüzme eğitimlerine açılacak.

Başlama tarihi: 20 Haziran

Branşlar: Basketbol, cimnastik, voleybol, futbol,  tekvando, judo, tenis, atletizm,  satranç,  step-aerobik,  pilates, zumba, kano, zeka oyunları,  yüzme,  su topu, masa tenisi, halk oyunları,  dans,  yoga,  capoeira,  güreş, futsal,  badminton.

İzmir Seferihisar: Kayıtlar 13-24 Haziran tarihleri arasında Hıdırlık Spor Birimi, Cimnastik ve Taekwondo Salonları’ndan yapılacak. Başlama tarihi: 27 Haziran Branşlar: Sörf, yelken, kano, tenis, voleybol, basketbol, futbol, bale, cimnastik, tekvando, yüzme ve satranç.

Haberin Devamı

Çeşme: 17 Haziran’a kadar Çeşme şehir stadyumundan kayıt yapılabilir. Yaş aralığı: 6-12 Branşlar: Futbol, basketbol, voleybol, tenis, rüzgar sörfü, pilates, step&aerobik, cimnastik, zumba, yelken, kano, satranç.

Konak: Eğitimler, 20 Haziran’da başlıyor. Yaş aralığı: 6-14. Branşlar:  Futbol, basketbol, voleybol, oyun hareket eğitimi, halk oyunları, cimnastik, satranç. Nerede:  Güneşli Spor Tesisi, Gültepe Atatürk Spor Tesisi, Zeytinlik Semt Merkezi, Hatay Semt Merkezi, Meliha ve Doğan Akat İlkokulu

Karabağlar: 20 Haziran-16 Eylül 2022 Yaş aralığı: 5-17 Branşlar: Futbol, basketbol, voleybol, tenis, cimnastik, tekvando, halk oyunları, aeorobik-pilates, karate, zumba, bocce, güreş.

ANKARA

Ankara Büyükşehir: Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde Yaz Okulu kayıtları 17 Haziran’a kadar merkezlerden alınmaya başlanacak. Dersler 20 Haziran- 21 Ağustos arası olacak. Üç ve dört haftalık dönemler halinde hafta içi ve hafta sonu yapılması planlanan yaz okullarında; yüzme, boks, tenis, voleybol, basketbol, tekvando, cimnastik, satranç, masa tenisi, judo, karate vb. birçok branş yer alacak.

Yenimahalle: Kayıtlar 20 Haziran’a kadar Gazi Mustafa Kemal Spor Kompleksi’nden yapılıyor. Eğitimler 20 Haziran-25 Temmuz ve 27 Temmuz- 22 Ağustos tarihleri arasında 2 dönem olarak gerçekleştirilecek.

Yaş aralığı: 4-14

Branşlar: Bale, cimnastik, basketbol, voleybol, hentbol, halk oyunları, masa tenisi, kick boks, tekvando, okçuluk.

Nerede: Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi.

Çankaya: Kayıtlar, 13-17 Haziran arasında.

Yaş aralığı: 8-13

Branşlar: Drama, seramik, resim, İngilizce kursları

Nerede: Bayraktar Çankaya Evi, Esat Çankaya Evi, Sokullu Çankaya Evi, Yıldız Çankaya Evi, Yüzüncüyıl Çankaya Evi, Yaşar Kemal Kültür Merkezi.

BİLSEM’e başvurular başlıyor

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM)’nde yapılacak yaz okulları için başvurular 25 Haziran’da başlayacak. 2-12. sınıf arasındaki öğrenciler, okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışındaki kurslara da başvuru yapabilecek. En fazla iki farklı atölye/ders grubundan seçim yapılabilecek kurslar, 18 Temmuz-14 Ağustos arasında.