Pazar Üç saatliğine Carrie olun

Üç saatliğine Carrie olun

18.05.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

New York’a yolunuz düşerse kendinizi “Sex and the City” dizisindeki karakterlerden birinin yerine koyup şehri onun izinden giderek gezebilirsiniz. Üç saat süren turda, dizide yer alan 40 mekanı görme şansınız oluyor

Üç saatliğine Carrie olun

Popüler dizi “Sex and the City”nin karakterlerinin hayatını mı yaşamak istiyorsunuz? Yolunuz New York’a düşerse birkaç saatliğine de olsa bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Tek yapmanız gereken cumartesi ve pazar günleri saat 10.00’da ya da pazartesiden cumaya saat 11.00 veya 15.00’te New York’un meşhur Plaza Oteli’nin önünde mavi bayrak sallayan tur rehberini bulmak ve 40 dolar ödemek. Herkes kadın tabii, erkekler büyük olasılıkla “Sopranos” turunda.
İsteyenler üç saat boyunca otobüse ine bine dizinin karakterleri Carrie, Charlotte, Miranda ve Samantha’nın mesken edindiği yerlerde takılabilirler.
Bazı yerler otobüsten inerek gezilirken, dizide Carrie’nin New York’la aşk ilişkisi yaşarken tek başına film izlemeye gittiği Paris Theathre, Charlotte’un evlilik yüzüğünü aldığı Tiffany&Co. veya Miranda’nın ter attığı New York Sports Club gibi kimi yerleri de otobüsün penceresinden görmekle yetiniliyor. Bu arada rehber tura katılanlarla Sarah Jessica Parker’ın kocası Matthew Broderick’in hangi dizide hangi rolü reddettiği gibi sektör dedikodularını da paylaşıyor. Otobüste “Sex and the City” temalı hediyelik eşyalar da satışa sunuluyor. Dizinin mekanlarından Magnolia Bakery’den bir kek de fiyata dahil.
Tura birçok restoran ve bar da dahil. Ama buralar çekim için çok yüksek fiyatlara kiralandığı için kızların Manhattan kahvaltılarının atmosferini yaratmak amacıyla stüdyolar da kurulmuş. Turda Carrie’nin West Village’daki dairesini dışarıdan görmek mümkün olsa da içeri girilmiyor çünkü aslında Carrie’nin evdeki sahneleri de stüdyoda çekilmişti. 

Haberin Devamı

Carrie aşkını burada itiraf etti
Kapılarını ilk kez 1996’da açan Magnolia Bakery (401 Bleecker Street, West Village), adlı pastane, şehrin en iyilerinden. Özellikle çörekleri ve Büyük Bunalım kekleriyle tanınıyor. Bir pastane için epey geç saatlere kadar açık. Bir kişi en fazla 12 kek alabiliyor. Geçen yıl New York Sağlık Departmanı tarafından musluklarından biri çalışmadığı, kapılardan birinin kolu olmadığı, fare pisliği görüldüğü ve çöplerin atıldığı yerde sinekler gezindiği için kapatılsa da pastane  bir hafta geçmeden kapılarını yeniden açmıştı.
Birkaç ay önce ikinci şubesi hizmete girdi. Dizinin bir bölümünde Miranda buradaki çöreklere gömülürken Carrie, Aidan’a olan aşkını itiraf etmişti... “Şeytan Marka Giyer” filminin de bu pastanenin adı geçmişti.

Haberin Devamı

 Alışveriş durakları
“Sex and the City” turu alışverişsiz olmaz tabii. Dizinin kostümlerini hazırlayan Patricia Field’in dükkanı (302 Bowery Street, Greenwich) ilk duraklardan biri. Yaklaşık 1000 metrekarelik mağazada dikkat çekici kıyafetlerin yanında saç ve makyaj hizmeti de veriliyor. Gelinlik altına giyilecek iç çamaşırı çeşidi bol. Hatırlarsanız, Charlotte iç çamaşırlarını bu mağazadan alıyordu.
Patricia Field’in mağazasından sonra nereye gidildiğini tahmin edersiniz herhalde. Jimmy Choo tabii... Carrie’nin her görüşte içinin yağlarını eriten, bazen kendini tutamayıp maaşının yarısından çoğunu harcatan markanın mağazası, turun olmazsa olmazlarından.
Carrie’nin kredi kartının reddedildiği Dolce&Gabbana da ziyaret edilen mağazalardan.
Turdaki kırmızı noktalı alışveriş durağı ise The Pleasure Chest (156 7th Avenue South). Burası, Miranda’nın “tavşanını” aldığı seks shop.

Samantha’nın sızdığı özel kulüp
New York’un sıcak yaz günlerinde en cool olanların terasındaki havuzda serinlediği Soho House (29 9th Avenue) şehrin en trendi özel kulüplerinden biri. Burası aynı zamanda bar ve restoran. Buraya girmek için üye olmanız gerekiyor. Ama bu, dizide Samantha’nın yerde bulduğu üyelik kartıyla kızları buraya götürmesine engel olmadı tabii.

Haberin Devamı

Eski sevgililerin barı
Dizide Carrie’nin eski sevgilisi Aidan ile Miranda’nın eski sevgilisi Steve’in açtığı Scout adlı barın gerçek hayattaki adı O’Neal’s Speakeasy (174 Grand Street). Dizide bar adını Steve’in köpeğinden alıyor. İşte turda tam bu barın ziyaret edildiği noktada, tura katılanlar arasında “Aidan mı, Mr. Big mi?” tartışmaları yaşanabiliyor. Cilalı ahşap barı, mor ve kahverengi tonlarındaki dekoruyla “Gel biraz otur” diyen barda ne içeceksiniz? Tabii ki Cosmopolitan.

Kilise ziyareti
Samantha’nın bir rahiple buluştuğu kilise olan Church Around the Corner da (1 East 29th Street) turdaki 40 duraktan biri. 1848 yılında kurulan kilisenin bahçesi her dinden New York’lunun uğrak yerlerinden. Kilise düğünler açısından da popüler olduğu için kimileri buraya “evlilik kilisesi” diyor.

  

Charlotte’un işyeri
Çağdaş gerçekçi sanata ev sahipliği yapan Louis K. Meisel Gallery’yi (141 Prince Street) diziden hatırlarsınız; Charlotte’un işyeri. Günlük çekim fiyatının giderek yükselmesi (18 binden 37 bine) nedeniyle Charlotte dizinin son dönemlerinde orada çalışmadı.

Haberin Devamı

Zengin kadınların turu başka oluyor
40 dolarlık turla yetinmeyenler için bir de 24 bin dolarlık “Sex and the City” tur seçeneği mevcut. Lüks seyahat acentesi Destination on Location‘ın sunduğu tura katılanlar televizyonun en ünlü bekar kadınları gibi dolaşabilir, alışveriş yapabilir ve flört edebilir.
Tur kapsamında sekiz ila
12 kadından oluşan gruplar New York’ta beş gün geçiriyor. Dizinin sondan bir önceki bölümünün çekildiği Plaza Athenee oteline limuzinle gidiliyor; tura katılan kadınlara ABC Carpet&Home, Takashimaya ve Jimmy Choo gibi markaların ürünlerinden oluşan bir hediye torbası veriliyor.
Turun ilk durağı üyelikle girilen Soho House. Uçak yolculuğunun yorgunluğunu üzerinden atmak isteyenler için burada bir parti veriliyor; isteyenler spa’da masaj, manikür ve pedikür yaptırıyor. Daha sonra Jimmy Choo mağazasındaki kokteyle gidiliyor.
Ertesi sabah güne 7’nci Cadde’deki Cafeteria‘da brunch’la başlanıyor. Misafirler Carrie ile Samantha’nın kahvelerini içtiği masaya oturabiliyor. Kadınlar genellikle dizideki dört karakterden biriyle özdeşleştiği için her karaktere uygun özel “cumartesi turları” da organize ediliyor. Örneğin, Miranda gibiler alışverişi boşverip Central Park‘ta koşuya gidiyor. Kendini Charlotte’a benzetenler galerileri geziyor; Samantha gibiler ise Soho’daki seks shop Babeland‘e yol alıyor.

Yazarlar