Pazar Uzakdoğu mutfağından 250 çeşit

Uzakdoğu mutfağından 250 çeşit

03.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Nişantaşı’nda yeni açılan ve Çin, Japon, Thai yemekleri sunan Quick China Ankara’daki üç şubenin yeni kardeşi. Üç katlı mekanda ilk kat bara, ikinci kat şov mutfağına, üçüncü kat açık büfeye ayrılmış

Uzakdoğu mutfağından 250 çeşit

Donna Karan New York giyim markasını şirketler grubumuza kattığımız dönemde yaptığımız yurtdışı seyahatlerinde Uzakdoğu mutfağı çok ilgimizi çekti. Ankara’da, bu mutfağın yemeklerini tatmak istediğimizde mekan eksikliğini fark ettik. Ve Quick China’yı kurduk. İlk kez 1996’da Ankara Arjantin Caddesi’nde
25 masasıyla Çin mutfağı severlerle buluşan Quick China beş yıl boyunca burada hizmet verdi. 2001 yılında Uğur Mumcu Sokağı’na taşınırken mönüsüne Japon ve Thai mutfağından lezzetler kattı. O artık tam bir Uzakdoğu olmuştu”. Restoranın ortaklarından Boğaç Üner Quick China’nın hikayesinin başlangıcını bu sözlerle anlatıyor. Quick China tutunca önce Çayyolu’nda sonra Bilkent’te şubeleri açıldı. Geçtiğimiz günlerde restorana İstanbul’da da bir kardeş geldi: Nişantaşı Quick China.

Aşçılar şov eşliğinde yemek pişiriyor
Mimar Tolga Tuğcu’nun imzasını taşıyan Nişantaşı Quick China dekorasyonu modern ve minimal tarzda. Siyah, gri, kırmızı renklerden oluşan giriş katında İş Çıkışı Bar’ı yer alıyor. Bu katta başlangıçların tadına bakabilir, içkinizi yudumlayabilirsiniz. İkinci kat Show Mutfak’a ayrılmış. Bu katta yemeğin servise son hazırlıklarının tamamlandığı mutfak var. Aşçılar bir şov eşliğinde önünüzde pişirdikleri yemekleri servis ediyor. Gösteriyi ikinci katta oturduğunuz her masadan izlemek mümkün. Üçüncü kat ise Uzakdoğu mutfağı yemeklerini Açık Büfe’de deneme imkanı sunuyor. Bu kat iş toplantıları ve doğum günü organizasyonları için de kullanılıyor.
Şef Lawrence Lau Kou Jung önderliğinde üç farklı mutfaktan 250 seçeneği buluşturan Quick China’nın Japon mutfağı mönüsü suşi sashimi, nigiri suşi, makisuşi rolls, temaki hand rolls, iştah açıcılar ve tempura bölümlerinden oluşuyor. Çin mutfağı mönüsünde ise çorbalar, aperitifler, salatalar, sebzeler, deniz mahsülleri, ördek, dana-tavuk yemekleri, Pekin ördeği, makarnalar ve tatlılar var. Thai mönüsünde ise dana satay, köri soslu tavuk, ananaslı karidesli pilav, tamarin soslu levrek gibi lezzetler yer alıyor.


“Benzerlerine göre yüzde 15-20 daha ucuz”
Quick China’nın mönüsü tüm
şubelerde aynı fakat Nişantaşı’ndaki mekanda bir iş çıkışı barı bulunduğu
için burada içki mönüsü daha geniş.
Quick China’nın ortaklarından Boğaç Üner restorandaki fiyatların benzer mekanlara göre yüzde 15-20 daha ucuz olduğunu ve kişi başı ortalama
40-45 TL arasında bir hesapla buradan ayrılabileceğinizi anlatıyor.
130 kişi kapasiteli restoran her gün saat 11.00’de açılıyor. Cuma-cumartesi 24.00’te, diğer günler saat 23.00’te kapanıyor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırılması tavsiye ediliyor. Sigara tiryakileri için her katta ısıtıcı ve masaların olduğu bir balkon, giriş katında ise bir bahçe var. Quick China’da paket servis de yapılıyor.