Pazar Ve biletleri kapışılanlar...

Ve biletleri kapışılanlar...

08.07.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

En çok Sting, Nick Cave ve PJ Harvey’in biletleri satılıyor

Ve biletleri kapışılanlar...

Ve biletleri kapışılanlar...

En çok Sting, Nick Cave ve PJ Harvey’in biletleri satılıyor

MEFARET AKTAŞ

F estivalin en tanınmış yıldızı Sting. Konserinin biletleri satışa çıktıktan iki gün sonra tükendi. Ama daha önce de İstanbul’a gelip bir stadyum konseri veren Sting’in bu seferki izleyicileri pek de onu yıllardır takip eden; Police’te söylediği günleri ya da "The Dream of the Blue Turtles" ve "Nothing Like The Sun" albümlerini özleyen hayranları olmayacak. Büyük ihtimalle, eski new wave askerini, şimdi müziği artık sinir bozucu derecede olgunlaşmış ve cilalanmış başarılı bir pop yıldızı olarak kabul edecek kadar sabırlı ve inatçı olanlar gidecek konsere. Ve bir de onu "Brand New Dayöle ve bu albümdeki "Desert Rose"la tanıyan yeni kuşak müzikseverler tabii.
Ama yıllardır müziğinden ve enteresan karakterinden hiç taviz vermeyen dev bir konuğu da var festivalin. İKSV’nin uzun zamandır getirmeye çalıştığı 44 yaşındaki Avustralyalı Nick Cave. Yıllardır Blixa Bargeld, Barry Adamson, Mick Harvey, Thomas Wydler, Martyn P. Casey ve Conway Savage gibi hepsi nevi şahsına münhasır önemli müzisyenlerinden oluşan Bad Seeds adlı grubuyla çıkıyor sahneye Cave. Grubun dört yıllık aradan sonra yaptığı on birinci albüm olan "No More Shall We Part" geçen ay bizde de çıktı piyasaya. Henüz bilmiyoruz ama ustanın yeni parçalarına gelene dek "Papa Won’t Leave You Henry", "Straight To You", "Brother My Cup is Empty", "Christina the Astonishing", "Stagger Lee", "Henry Lee", "Death is Not the End", "Do You Love Me" ve "Tupelo"yu söylemesini isterdik. Ne de olsa biz onu çok uzun zamandır bekliyoruz.
Çok yakın arkadaş olmaları itibarıyla, Cave’le aynı yıl gelmesi hiç de şaşırtmayan İngiliz PJ Harvey de çok beğenilen altıncı albümü "Stories from the City...öyi geçen yıl çıkarmıştı. Türkiye’de çok beğenilen albüm Harvey’nin ilk albümü "Dry"a oldukça benziyor. Zira o ilk albümü 1990’da başlayan kadın rock hareketinin temel taşlarından biri olmuştu. "Dry" o dönemde çok satmadı ama alanların hemen tamamı etkilenip birer grup kurdu! Şahsi fikrimiz Harvey’nin en güzel albümünün "To Bring You My Love" olduğudur. Umarız bu albümden çok parça dinleme fırsatı buluruz.
Biletler için: Biletix: (0216) 454 15 55; www.biletix.com veya www.istfest.org





PAZAR