Pazar Yeni bir yaz rotası: Günışığı Eyaleti

Yeni bir yaz rotası: Günışığı Eyaleti

10.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yaz farklı bir tatil yapmak isteyenlere bir önerimiz var. Hem Miami’yi hem Meksika’yı hem de Günışığı Eyaleti olarak anılan Florida’nın en güzel adasını 5 gece 6 gün sürecek cruise seyahatiyle keşfedebilirsiniz

Yeni bir yaz rotası: Günışığı Eyaleti

Amerikalıların “Ölmeden Önce Yapılması Gerekenler” listesinin tepelerinde bulunan cruise ile seyahat, Royal Caribbean International ve Türk Hava Yolları’nın işbirliğiyle artık bizim de ölmeden önce yapılması gerekenler listemize dahil olabilir.
Bugüne dek Türkiye’den 5 bine yakın gezgine, turkuvaza çalan sularda tatil yapma imkanı tanıyan Royal Caribbean International’ın davetiyle bir grup basın mensubu olarak, kendi listemizdeki bu alana bir çarpı atma şansı yakaladık.
Royal Caribbean’ın THY ile olan anlaşması sayesinde İstanbul’dan direkt Miami’ye yapılan konforlu uçuş, tatilin ilk noktasını oluşturuyor. Miami’deki tek gecelik konaklamanın ardından, Royal Caribbean’ın bünyesinde bulunan 5 yıldız statüsündeki gemisi Celebrity Costelation’a ulaşmak üzere otelden Fort Lauderdale’e doğru yola çıkıyoruz. Everglades Limanı’nda bizi bekleyen 2 bin 500 yolcu kapasiteli gemiye binmek üzere gerekli işlemleri yaptıktan sonra, okyanus manzaralı odalarımıza yerleşiyoruz.
Geminin uzunluğu 249 metre. 999 kişilik mürettebatı var. Fitness center’ından saunasına, martini barından açık ve kapalı havuzuna dek içinde pek çok eğlence merkezi barındırıyor. 5 gece 6 gün sürecek seyahatte, kaptan önce rotayı Meksika’ya çeviriyor.
Meksika’dan Key West’e
Meksika’nın Karayip Denizi’ndeki ana karasına 10 kilometre uzaklığında olan Cozumel, ülkenin en büyük adası unvanına sahip. Platform şeklindeki bu düz adanın en büyük özelliği ise, Mayaların ilk yerleşim yeri olması. Cozumel Adası’nda, Mayaların ay tanrıçası IX Chel’e adanmış tapınaklar yer alıyor. Adanın orta kısmındaki San Gervasio Harabeleri, buranın tek turistik yeri değil. Sualtı dalışının en çok yapıldığı noktalardan biri olan Cozumel’in sualtı zenginlikleri ise saymakla bitmez. Adada hem scuba dalışı hem de rehber eşliğinde sualtı keşfi yapmak mümkün. San Gervasio Harabeleri’ndeki turumuzun ve Cozumel’in “cennet plajları”nda geçirdiğimiz birkaç saatin ardından ABD’nin en doğusuna doğru yola çıkmak üzere gemimize dönüyoruz.

Yeni bir yaz rotası: Günışığı Eyaleti

Okyanustaki bir günlük yolculuktan sonra varış noktamız Key West. Amerikalıların Sunshine State (Günışığı Eyaleti) dedikleri Florida’nın 1.700 ada grubunun en doğusundaki Key West’te neredeyse bütün bir yıl boyunca denize girmek, sualtı spor aktiviteleri yapmak mümkün. Golfseverler için yapılmış özel sahalarıyla bilinen bu adanın en iyi plajlarından biri ise Fort Zachary Taylor State Park’ın içinde bulunuyor.
Adada turistlerin uzun kuyruklar oluşturduğu iki önemli merkez var. Bunlardan ilki Southermost Point. Kuzey Amerika’nın en güney ucunu göstermek için dikilen kırmızı, siyah ve sarı renkleri taşıyan dubanın önünde fotoğraf çektirmek isterseniz, yaklaşık 20 dakikada bitecek bir kuyruğu beklemek zorundasınız. Adı Key West ile bütünleşmiş Nobelli yazar Ernest Hemingway’in müze evi de adanın ikinci önemli merkezi. Hemingway 1931-1940 yıllarında, aralarında Marlene Dietrich’in de bulunduğu geniş arkadaş çevresiyle birlikte bu evde yaşamış. 1850’lerde inşa edilen bu kireçtaşı evi yazar, ikinci eşi Pauline ile dekore etmiş. Hemingway’in, ünlü altı parmaklı kedisi Snowball da bu evde yaşamış
Yeni bir yaz rotası: Günışığı Eyaleti

“Gemi seyahatine olan ilgi arttı”
5 gece 6 günlük seyahatimizin son durağı olan Miami’ye ulaşmak için Key West limanından bindiğimiz Celebrity Cruise ile tekrar yola çıkıyoruz. Royal Caribbean Türkiye’nin İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, son dönemde Türkiye’den cruise seyahatine olan ilginin arttığını ifade ediyor. Bizim katıldığımız seyahat için THY ile gidiş dönüş uçak biletinin ve Miami’deki bir gecelik konaklamanın ise 1.850 avrodan başladığını söylüyor.

Haberin Devamı

Yeni bir yaz rotası: Günışığı Eyaleti

Harmony Of the Seas ile Barselona
Royal Caribbean’a ait 18 katlı Harmony of the Seas, 6 bin 410 yolcu kapasiteli bir gemi. 2 bin 300 kişinin görev yapacağı Harmony of the Seas, haziran ayının ilk haftasında demir alacak. Barselona’dan başlayacak olan seyahat Palma de Mallorca, Marsilya (Fransa), La Spezia (İtalya), Roma ve Capri Adası’na uzanıyor. Dönüş noktası ise yine Barselona. İstanbul-Barselona gidiş dönüş uçak bileti dahil balkonlu kabinde, kişi başı 2 bin 99 avrodan başlayan fiyatlarla tatil yapılabilir.

Yazarlar