Pazar Yeni buluşma noktası Bird

Yeni buluşma noktası Bird

26.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Şişhane’de yeni açılan Bird çok kısa bir süre içinde popüler bir mekan oldu

Yeni buluşma noktası Bird

Uzun yıllar 8 adlı restoranlarıyla yeme-içme sektöründe tanınan Aliye Turagay ve eşi Joost Rooijmans burayı devrettikten sonra geçen hafta Şişhane’de Bird adında bir mekan açtı. Yeni açılmasına rağmen medya, iş, cemiyet dünyasından birçok ünlü isim Bird’ü doldurmaya başladı. Birçok ülkeyi dolaşan ve gittiği yerlerden mekanına bir şeyler kattığını söyleyen Turagay “İstanbul’da, New York’taki gibi hem keyifle yemek yiyebileceğiniz hem de barda eğlenebileceğiniz bir mekan eksikliği vardı. Biz de bunu gidermeye çalıştık. Eşimle birlikte her gün burada işimizin başındayız” diyor.

Hem öğlen hem de gece servis var
Pera Palas Hotel’in ilerisinde Şişhane’ye doğru yer alan mekanda ilk dikkatimizi çeken barı oluyor. Manhattan tarzında dekore edilen bar oldukça uzun. Biz gündüz olduğu için göremiyoruz fakat barın gece pembe renge büründüğünü öğreniyoruz. 60 kişinin rahatlıkla yemek yiyebildiği Bird’de bar kısmında ise 15 kişi oturabiliyor.
Mönü ızgara et ağırlıklı. Özelikle T-Bone Steak, Kuzu Kaskı, King Crab (kral yengeç) ve bonfile ana yemeklerin başında geliyor. Aliye Turagay’ın önceki mekanı 8’in mönüsünden farklı olarak New York Steak ve Rib Eye Steak var. Porsiyonların büyüklüğü de dikkat çekici.
Öğle saatlerinde hizmet vermeye başlayan Bird gece 2’ye kadar açık. Müzikler Aliye Turagay’ın eşi Joost tarafından seçiliyor. Ağırlıklı olarak 1950’ler, 60’lar çalınıyor. Bir haftadır açık olmasına rağmen şu anda rezervasyonları dolu. Gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekli. Önümüzdeki hafta 17.00-19.00 arasında happy hour başlayacak ve bu saatler arasında mönüdeki her şey yüzde 50 indirimli olacak.


Bird’ün mönüsü
-T-Bone Steak: 65 TL
-New York Steak: 55 TL
-King Crab (kral yengeç): 100 TL
-Kuzu Kaskı: 48 TL
-Ton Tartar: 15 TL
-Üç Mantarlı Makarna: 16 TL
-Vietnam Salatası: 12 TL
- Sicilya Usulü Cassata: 18 TL

Haberin Devamı

İçkiler
-Bird Num Num: 20 TL
-Bird Mojito: 23 TL
-Bird Cosmopolitan: 20 TL
-Kadeh şaraplar: 13-18 TL
-Bira: 10-14 TL

Yazarlar