Pazar Yeni trend yataklı sinema salonu

Yeni trend yataklı sinema salonu

14.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cinemaximum İstinye Park sinemalarında  hizmete giren “yataklı sinema salonu” son günlerde oldukça gündemde. CGV Mars Cinema Group’un hizmete sunduğu ve şu an sadece İstinye Park’ta olan bu hizmeti deneyimlemek üzere yola düştük.

Yeni trend yataklı sinema salonu

Sinema gişesi önündeki merdivenden indiğinizde karşınıza çıkıyor “Tempur Sinema Salonu”. Misafirlerine özel gişesi ve fuaye alanı da bulunan salonda şu an Cem Yılmaz’ın “ArifV216” filmi gösteriliyor.

Haberin Devamı

Yataklar ayarlanabiliyor

Haftaiçi 18.30 seansına girdiğimde dikkatimi çeken ilk şey salonun tamamen dolu olmasıydı. “Bilet fiyatları seyirciyi nasıl etkileyecek?” soruma yanıt bulmuş oldum. Sevgilisi ya da eşiyle gelen çiftler de, kadın kadına gelen arkadaşlar da vardı. Sorduğumda, şu an salona yoğun ilgi olduğunu öğrendim. Bilet sistemi ise şöyle: İki kişilik yataklı bölmeler loca olarak satılıyor, fiyatı 150 lira. Tek başınıza izleseniz de 150 lira verip loca bedelini ödemeniz gerekiyor.

Yataklar gerçekten rahat. Bölmenin iki tarafında da bu rahatlığı kişiselleştirmeniz için kumandalar mevcut. Yatağın başını ya da ayak ucunu yükselterek ya da alçaltarak kendiniz için en rahat konumu ayarlayabiliyorsunuz. “Yatarken kahvemi, çayımı nasıl içeceğim?” diye düşünmenize gerek yok yani. Ben maksimum yüksekliğe ayarlayarak, neredeyse oturur pozisyonda kahvemi bitirdikten sonra filmini yatarak izlemeye devam ettim. Yatakların yanlarında bulunan konsollar ve burada elektronik aletleri şarj edebilme imkanı iyi düşünülmüştü.

Haberin Devamı

Salonun bir farkı da filmlerde ara olmayışı. Film arasına alışkın seyirci için bu durum bir test diyebiliriz. Çünkü sınırsız orta

Yeni trend yataklı sinema salonu
boy mısır ve içeceğin dahil olduğu bilet bedelini ödeyenler, film arası da olmayınca sık sık önünüzden geçerek mısır ya da içecek almak üzere dışarı çıkabilir. Kafamdaki soru işaretlerinden biri de buydu seans öncesi. Sonuç ne mi oldu? Filmin en heyecanlı anlarında önümden geçen oldu, evet. Ama korktuğum sıklıkta değil. Toplamda üç, dört kez ihtiyaçları için dışarı çıktı benim olduğum sıradaki yataklarda filmi izleyenler.

Konuşmalar duyuluyor

Olumsuz yorumlayacağım tek nokta, sinemada nasıl davranılması gerektiği kültürüyle alakalı olacak. Locanın etrafı kısmen de olsa çevrili, yani yanınızdaki yatakları göremiyorsunuz. Bunun bir rahatlık hissi yarattığı muhakkak. Fakat yan koltukta oturanları rahatsız etmemek için özel çaba harcayan insanlar, belli ki bu rahatlıkta aynı özeni göstermiyor. “Nasılsa kendi bölmemizdeyiz” gibi bir tavırla film başladıktan sonra konuşmayı sürdürenler az sayıda değildi. Evet yandakiler sizi görmüyor olabilir ama kesinlikle duyuyorlar. Zamanla bu durumun da değişeceğini umuyorum...