Pazar Yüzde yüz vegan mekanlar

Yüzde yüz vegan mekanlar

31.10.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Veganlar aç kalıyor, vegan yiyecekler lezzetsiz miti çoktan sona erdi. Vegan mekanlar artık vegan olmayanların da uğrak yerleri. İstanbul’un en popüler, yüzde yüz vegan mekanlarına göz atalım.

Yüzde yüz vegan mekanlar

Yuzu  - Asya mutfağına tutkun veganların açık ara favori adresi Yuzu, suşi sevmeyenlere dahi suşi sevdirecek cinsten. Menüde ıspanaktan avokadoya, köz biberden humusa vegan seçeneklerin ahenk içinde bir araya geldiği suşi seçenekleri mevcut. Ayrıca noodle, Tokyo Sandviç ve Kumo Donburi de Kadıköy’deki vegan mekanın sevilen lezzetlerinden.

Haberin Devamı

Yüzde yüz vegan mekanlar

Mahatma Cafe

Vegan mutfağın belki de en zengin temsilcisi Mahatma Cafe, Kadıköy’ün en eski vegan mekanlarından. Zeytinyağlılardan kek ve börek çeşitlerine, insanı evinde hissettirecek kadar sıcak bir menüye sahip kafede, ürünler yüzde yüz yerli ve asla çöpe gitmiyor.

Yüzde yüz vegan mekanlar

Limonita

Tamamen vegan mutfağa sahip Limonita, tantuniden içli köfteye, lahmacundan ıslak hamburgere, sucuk ekmekten beytiye veganlıkta çığır açan bir menüye sahip. Ürünlerin ham maddesi ağırlıklı olarak soya ya da bakliyat gibi protein kaynaklarından oluşuyor. Kozyatağı ve Kadıköy’de hizmet veren restoranın, yine Kadıköy’de bir vegan kasap şubesi de bulunuyor. Burada da pastırmadan rozbife, aklınıza gelen hemen her şarküteri ürünün vegan versiyonu mevcut.

Haberin Devamı

Vegan CommunIty KItchen

Balat’taki Vegan Community Kitchen, restoran olarak hizmet vermenin yanı sıra vegan sucuk, börek, döner, lazanya, yoğurt gibi çok sayıda ürünü kiloyla sipariş edebilme seçeneği de sunuyor.

Yüzde yüz vegan mekanlar

Bi Nevi Deli

Etiler’deki Bi Nevi Deli tamamen vegan mutfağa sahip. İşlenmemiş ürünler kullanmaya dikkat edilen mutfakta mevsim sebze ve meyveleri, tahıl ve baklagiller, kuru yemişler ve bitkisel yağlar kullanılıyor. Mekan, ön siparişle beş çeşit vegan pasta da hazırlıyor.

Yüzde yüz vegan mekanlar