Tatil 16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

29.04.2013 - 10:12 | Son Güncellenme:

Bu yıl teması, "...rağmen, dayanışma, direniş, devinim" olan festivalin tanıtım toplantısı yapıldı.

16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halime Güner, Kuğulu Park’taki basın toplantısında, 9-16 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festival için 16 yıl önce bir avuç insanla yola çıktıklarını, bugün gelinen noktanın gurur verici olduğunu söyledi.

Sinema gibi zor bir sektörde kadınların çabasını daha görünür kılmak için mücadele ettiklerini anlatan Güner, bu mücadelelerine desteğin her geçen yıl arttığını belirtti.

Özellikle bu yıl, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının festivale katkıda bulunmak isteğini ilettiklerini bildiren Güner, bunun güçlerine güç kattığını vurguladı.

Güner, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin artık dünyada da önemli yere sahip bir festival olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Festivale destek olan kişi ve kuruluş temsilcilerinin konuşmalarının ardından, üzerlerinde festival ambleminin bulunduğu "beyaz bulutlar" müzik ve dans eşliğinde gökyüzüne bırakıldı.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde, aralarında Türkiye, Norveç, İran, Gürcistan, Japonya, Filistin ve İsviçre’nin de bulunduğu 40 ülkeden 90 yönetmenin 98 filmi, izleyiciyle buluşacak.

Kızılırmak Sineması Alman Kültür Merkezi’nin etkinlik mekanları olarak belirlendiği festival kapsamında, söyleşi ve paneller de yapılacak.

Bu yıl teması "...rağmen, dayanışma, direniş, devinim" olan festivalde "Onur", "Bilge Olgaç Başarı" ile temaya ilişkin ödüller de sahiplerini bulacak.