Kültür Sanat AJANDA

AJANDA

30.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

AJANDA

AJANDA


Gaye Tekelioğlu


       PAZARTESİ
       “Açıkhava Sinema Günleriö çerçevesinde Hotel Bilkent - Ankara’da bugün ve 3 Eylül’de “Büyük Umutlarö, 31 Ağustos’ta “Kurda Tuzakö, 1 ve 4 Eylül’de “Tehlikeli Güzellikö ile 2 ve 5 Eylül’de “Titanicö adlı filmler izlenebilir.
       Beyaz Yayınları tarafından yayımlanan “İçerik Sizi Düşünmekö adlı kitabın yazarı ve NLP eğitmeni Cengiz Eren “Depremle, Hayatla ve Kendimizle Barışö adı altında bir dizi ücretsiz seminer verecek. 30 Ağustos - 4 Eylül saat 14.00 - 16.00 arasında İstanbul’da NLP Braingineering firmasının Bayar Cad. Gülbahar Sok. Demirkaya Apt. No: 10 D: 1’deki merkezinde gerçekleştirilecek seminerler daha sonra, Adapazarı, İzmit, Gölcük ve Yalova’da açık alanda büyük gruplara verilecek.
       Gülden Kut resim sergisi 3 Eylül’e dek Kuşadası Kuydaş Sanat Galerisi’nde gezilebilir.
       SALI
       Oğuz Gürel’in son dönem çalışmalarından derlenen renkli ve siyah - beyaz 50’ye yakın karikatürü Karikatürcüler Derneği Yerebatan Sarnıcı Sanat Galerisi’nde hafta sonuna dek sergilenecek.
       Bilyay Vakfı’nda saat 19.30 - 20.30 arası Haluk Özden’in “Tekamül Kanunlarıö konulu konferansı gerçekleşecek.
       ÇARŞAMBA
       Yönetmenliğini Elia Kazan’ın yaptığı ve başrollerinde James Dean ile Julie Harris’in rol “Cennetin Doğusuö adlı film saat 12.30 ve 18.30’da Aksanat’ta laser - disc’ten yayınlanacak. James Dean efsanesini yaratan üç önemli filmin ilki olan “Cennetin Doğusuö, savaş sonrası oluşan kuşaklar arası uçurumun çarpıcı bir örneği.
       Sinema Tek Gösterim programı kapsamında 1 Eylül saat 19.00’da Reha Erdem’in yönettiği “A Ayö adlı siyah beyaz film Kavaklıdere Sineması’nda gösterime sunulacak.
       PERŞEMBE
       “Osmanlı İmparatorluğu’nun 700. Yılıö nedeniyle gerçekleştirilen Kara Mustafa Paşa Sempozyumuna katılan Dr. Ernst Petritsch Kara Mustafa’nın kişiliğine ve Viyana’nın Osmanlılar tarafından ikinci kez kuşatılmasına ilişkin saat 14.00’te Merzifon Öğretmenevi’nde bir konferans verecek.
       İFSAK’ta saat 19.30’da Hikmet Yenigün’ün yönettiği “Kuş Köşkleriö konulu söyleşili belgesel film gösterimi izlenebilecek.
       CUMA
       Uran Kültür ve Sanat Merkezi 3 - 27 Eylül tarihleri arasında Yaprak Ece Esirkuş’un resim sergisine ev sahipliği yapacak.
       The Marmara İstanbul, Opera Sanat Koridoru’nda 21. Yüzyılın Antikaları Anadolu Medeniyetleri ve Türk İslam Sanatı Sergisi açılıyor.
       CUMARTESİ
       Kadıköy Seven Sanat Galerisi’nde, Yusuf Özsarfati, Turgut Uzunömeroğlu, Mustafa Ayaz, Ali Demir ve Selçuk Togul’un resimleri Eylül boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
       PAZAR
       Taju Alpay, Ramiz Aydın, Ümmet Karaca, Erol Özden, Adil Salih, Celal Tutant, Özdemir Yemenicioğlu ve Vural Yıldırım’ın eserlerinin yer aldığı karma resim sergisi Profilo Alışveriş Merkezi’ndeki PAM Sanat Galerisi’nde 13 Eylül’e dek gezilebilecek.