Kültür Sanat Alaaddin için 2 binden fazla oyuncu beğenilmeyince

Alaaddin için 2 binden fazla oyuncu beğenilmeyince

17.07.2017 - 17:22 | Son Güncellenme:

Başrol oyuncularını birçok ülkede 2 binden fazla kişiyle yaptığı seçmelerde belirleyememesiyle tartışma yaratan ve Twitter kullanıcıları tarafından 'Orta Doğulu ya da Asyalı' oyunculara şans tanımamakla suçlanan Disney, sonunda 'Alaaddin’ filmi için başrollerini buldu.

Alaaddin için 2 binden fazla oyuncu beğenilmeyince

Disney bir süredir başroldeki 'Alaaddin' karakterini canlandıracak oyuncuyu bulamaması nedeniyle çekimleri ertelenen film için başrol oyuncularını belirledi.

Haberin Devamı

Guy Ritchie'nin yönetmenliğini üstlendiği filmin başroldeki 3 oyuncusu açıklandı.

Açıklamaya göre Alaaddin karakteri için Mena Massoud, Prenses Yasemin rolüne Naomi Scott ve Cin rolüne Will Smith seçildi.

?Disney, filmde Alaaddin'i canlandıracak oyuncu bulmakta zorlanmış, dünya genelinde düzenlenen oyuncu seçmelerine rağmen başroller seçilememişti.

Alaaddin ve Prenses Yasemin rolü için aday bulmakta zorlanan Disney'in yardımına Twitter koştu
Prenses Yasemin karakteri için Naomi Scotts'un düşünüldüğü açıklanmış olsa da Alaaddin'in seçilememesinin kadın başrol seçimini zorlaştırdığı belirtilmişti.
Cin rolü için Will Smith'in düşünüldüğü de önceden açıklanmıştı.

Disney'in yaklaşık 2 bin oyuncu arasından 'hem şarkı söyleyecek hem de rol yapacak' oyuncu bulmadığı gerekçesiyle seçim yapamaması, Twitter kullancılarını harekete geçirmiş, pek çok kişi Twitter üzerinden kendi adayını önermişti.

Haberin Devamı

Kullanıcılar Alaaadin için Avan Jogia, Riz Ahmed ve Hrithik Roshan, Prenses Yasemin için de Priyanka Chopra gibi oyuncuları önermişti.

Huffington Post, Prenses Yasemin rolü için önerdiği isimler arasında Tuba Büyüküstün'e de yer vermişti.

Yazarlar