Kültür Sanat Altın Koza filmleri belli oldu!

Altın Koza filmleri belli oldu!

08.08.2011 - 12:16 | Son Güncellenme:

ADANA Büyükşehir Belediyesi 18’inci Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak filmler belirlendi.

Altın Koza filmleri belli oldu

Ön Değerlendirme Kurulu’nun belirlediği 14 film arasından ’En İyi Film’ seçilecek eser, 350 bin liralık ödülün sahibi olacak. Filmlere farklı kategorilerde verilecek para ödülü toplamı ise 936 bin lira.

Haberin Devamı


Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yıl 17 - 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin ’Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na, Türk sinemasının büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Aldımaz, "Tüm sinema emekçilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Şimdi söz, jürinin. Yarışmamıza başvuru yapan filmlerden 14’ü, yönetmen Derviş Zaim başkanlığındaki jüri üyelerimiz tarafından değerlendirilecek. Sonucun ne olduğunu, 24 Eylül 2011 Cumartesi akşamı yapacağımız ’Büyük Ödül Töreni’nde göreceğiz. Hepimiz heyecanla bekliyoruz" dedi.


TOPLAM PARA ÖDÜLÜ 936 BİN LİRA


Türkiye’de düzenlenen film festivalleri arasında en yüksek miktarda ödülün dağıtılacağı Altın Koza Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında, geçen yıl 250 bin lira olan En İyi Film Ödülü, bu yıl 350 bin lira olarak belirlendi. Yılmaz Güney Ödülü 75 bin lira, Adana İzleyici Ödülü 50 bin lira, En İyi Yönetmen Ödülü ise 75 bin lira olarak açıklandı.

Haberin Devamı


Ayrıca, Türkiye’de ilk defa bir film festivali tüm kategorilerde para ödülü dağıtacak. Daha önce para ödülü verilmeyen En İyi Oyuncu ile En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Kurgu dallarında da para ödülü verilecek. Festival kapsamında gerçekleştirilecek yarışmalarda verilecek toplam para ödülü 936 bin lira olacak.


ALTIN KOZA İÇİN YARIŞACAK FİLMLER:


Aşk ve Devrim - Yön: F. Serkan Acar
;Beni Sev - Yön: Ali Özgentürk
Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi - Yön: Onur Ünlü
Eylül - Yön: Cemil Ağacıkoğlı
Gelecek Uzun Sürer - Yön: Özcan Alper
Kadife / Büyük Ana - Yön: Erdoğan Kar
Kaybedenler Kulübü - Yön: Tolga Örnek
Mar - Yön: Caner Erzincan
Memleket Meselesi - Yön: İsa Yıldız, Murat Onbul
Saklı Hayatlar - Yön: A. Haluk Ünal
Simurg - Yön: Ruhi Karadağ
Türk Pasaportu - Yön: Burak Cem Arlıel
Vücut - Yön: Mustafa Nuri
Yurt - Yön: Muzaffer Özdemir

Yazarlar