Kültür Sanat ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

22.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

9. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Ulusal Uzun Film Yarışması'nda en iyi film ödülünü Tunç Başaran'ın "Sen de Gitme" adlı filmi kazandı. Seçiciler Kurulu en iyi yönetmen ödülü Ömer Kavur, en iyi kadın oyuncu ödülünü Olivia Bonamy, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise Ahmet Uğurlu'ya verdi

ANKARA - MİLLİYET

9. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin son ödülü olan "Ulusal Uzun Film Yarışması" sonucu belli oldu. Atilla Dorsay, Işıl Özgentürk, Cevat Çapan, Oğuzhan Tercan ve Osman Şahin'den oluşan Seçiciler Kurulu en iyi film ödülünü Tunç Başaran'ın "Sen De Gitme" adlı filmine verdi.
"Sen De Gitme" yakın tarimizden insancıl ve ilgi çekici bir konuyu evrensel boyutlara ulaştırarak olgun bir sinema diliyle anlattığı gerekçesiyle ödül aldı. Festivalde Ömer Kavur'un "Akrebin Yolculuğu" adlı filmi ise daha önceki filmlerinde de belirgin olan temaları seçkin bir anlatımla senteze ulaştırdığı gerekçesiyle özel ödüle değer görüldü. Neva Palas'ta Seçiciler Kurulu tarafından dün yapılan açıklamada; En iyi yönetmen ödülünü "Akrebin Yolculuğu" adlı filmiyle Ömer Kavur, En iyi kadın oyuncu ödülünü "Sen de Gitme" adlı filmle Olivia Bonamy, En iyi erkek oyuncu ödülünü ise "Tabutta Röveşata" adlı filmle Ahmet Uğurlu aldı.
Seçiciler Kurulu bu yıl en iyi ışık ödülü ile umut veren yeni senaryo yazarı ödülünü kimseye vermedi. Mahmut Tali Öngören Türkiye'de ışığı daha çok yönetmenin düzenlediğini ve bu nedenle kurulun ışıkçıya ödül vermek taraftarı olmadığını söyledi. Festivalde En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü "Ali" adlı filmle Güler Ökten, En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü ise "Akrebin Yolculuğu" adlı filmle Tuncel Kurtiz'e verildi. Onat Kutlar En iyi senaryo ödülünü "Akrebin Yolculuğu" adlı filmle Macit Koper ve Ömer Kavur alırken, En iyi görüntü yönetmeni ödülünü "Akrebin Yolculuğu" adlı filmle Erdal Kahraman aldı. Festivalde ayrıca "Sen De Gitme" adlı filmle En iyi sanat yönetmeni ödülünü Suna Çiftçi, En iyi özgün müzik ödülünü "Işıklar Sönmesin" adlı filmle Mazlum Çimen, En iyi kurgu ödülünü "Akrebin Yolculuğu" adlı filmle Mevlut Koçak, Umut veren yeni yönetmen ödülünü "Ali" adlı filmle Cemal Şan, Umut veren yeni kadın oyuncu ödülünü "Bir Erkeğin Anatomisi" adlı filmle Deniz Uğur, Umut veren yeni erkek oyuncu ödülünü "Sen De Gitme" adlı filmle Ruhi Sarı, Umut veren görüntü yönetmeni ödülünü de "İntiharın El Kitabı" adlı filmle Sinan Güngör kazandı.

Yazarlar