Kültür Sanat Babylon Soundgarden Red Bull Music Academy Sahnesi

Babylon Soundgarden Red Bull Music Academy Sahnesi

24.08.2017 - 14:35 | Son Güncellenme:

Babylon Soundgarden’ın Red Bull Music Academy Sahnesi’nde yer alan sanatçılar belli oldu.

Babylon Soundgarden Red Bull Music Academy Sahnesi

Müzikseverler, Akademi Sahnesi’nde Derrick May, Juju & Jordash, Cosmin TRG ve Ahu ile yaza veda etme şansı yakalayacaklar. Bu yıl 9 Eylül Cumartesi günü kamplı gerçekleşecek festivalde; tutkulu ritimler deniz, kum, güneş ve yemyeşil doğanın enerjisine karışacak.

Haberin Devamı

Akademi Sahnesi’nin öne çıkan isimlerinden Derrick May; Rhythim is Rhythim ve Mayday isimli erken dönem kayıtlarıyla ‘high-tech soul’a yön verirken, fütürist öğeleri funk ile ustaca buluşturmasıyla tanınıyor. Juan Atkins ve Kevin Saunderson gibi isimlerle Detroit’in kendine has tekno akımının dünyaya açılmasında etkili olan Derrick May, Detroit’in yaşayan en önemli figürlerinden sayılıyor. Carl Craig, Kenny Larkin gibi birçok isimle ortak çalışmalar yapan Derrick May, yayınladığı sayısız parçanın ardından son olarak piyanist Francesco Tristano’nun Surface Tension albümünde kendini gösterdi.

Akademi Sahnesi’nin bir diğer konuğu Gal Aner ve Jordan Czamanski’nin projesi Juju & Jordash, house ve tekno’dan ilham alarak be-bop’tan acid ve dub’a uzanan üretimleriyle tanınıyor. Dekmantel etiketiyle üç albüm yayımlayan ikili, Panorama Bar, Fabric gibi önemli kulüplerde, Freerotation gibi kült etkinliklerde ve Mutek gibi sanat toplantılarında performanslar sergiledi.
Berlin çıkışlı Rumen DJ ve prodüktör Cosmin Nicolae’nin tek kişilik projesi Cosmin TRG, dans müziğini özgün tekno elementleri ile hareketlendiriyor. Sanatçının Hessle Audio, Hemlock, Running Back, Rush Hour, 50Weapons gibi ikonik isimlerle ortak çalışmaları bulunuyor.

Haberin Devamı

Red Bull Music Academy’nin mezunlarından Ahu ise; Amerika, İngiltere ve İspanya gibi birçok farklı ülkede gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkatleri çekiyor. Flying Lotus’un “Los Angeles” albümünde yer alan “Roberta Flack” isimli şarkıyı yazıp söyleyen sanatçı, Sonar, Brainfeeder, BBC Worldwide Awards gibi festivallerde de sahne aldı.

Festivalin detayları babylonsoundgarden.com adresinden ve Babylon Soundgarden sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor.

Babylon Soundgarden’ın biletleri Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden alınabiliyor.

Yazarlar