Tatil Balkan müziğinin sımsıcak havası Roxy’de!

Balkan müziğinin sımsıcak havası Roxy’de!

22.03.2012 - 10:36 | Son Güncellenme:

Romanya Kültür Merkezi sponsorluğunda “Shaman” tarafından düzenlenen Urban Balkan – Romanian Vibes etkinlikleri Balkan müziğinin sımsıcak havasını İstanbul’a taşıyacak.

Balkan müziğinin sımsıcak havası Roxy’de

24 Mart Cumartesi Mahala Rai Banda / 13 Nisan Cuma Zdob şi Zdub

Haberin Devamı

Etkinliklerden ilki 24 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek Mahala Rai Banda Konseri.Etkinliğin ikincisi ise 13 Nisan’da Eurovision’da Moldova’yı iki kez temsil eden Zdob şi Zdub.

24 Mart Cumartesi gecesi Roxy sahnesine çıkacak olan Mahala Rai Banda izleyicilere Bükreş mahallelerinden dans ve eğlence dolu bir düğün kutlaması sunacak.

Mahala Rai Banda, Romanya Çingene müziğinin iki efsanevi ismi Taraf de Haidouks ve Fanfare Ciocarlia’yı çıkaran iki köyün genç müzisyenlerinin bir araya gelmesiyle oluştu. Grup kısa sürede yepyeni bir Balkan fenomeni haline geldi. Mahala Rai Banda, muhteşem bir brass üflemeli takımı, kemanlar, akordeonlar ve funky davul setiyle Balkan müziğine yepyeni bir soluk getirdi.

Haberin Devamı

İlk albümünü 2004’te çıkaran Mahala Rai Banda’nın parçaları bir anda tüm dünyada Balkan partilerinin standartları haline geldi. Shantel tarafından remikslenen Mahalageasca parçası uluslararası bir hit olurken, Mahala Rai Banda Berlin’den Londra’ya muhteşem sahne performansları ile Avrupalı müzikseverleri büyülüyordu. 2009’da çıkan Ghetto Blasters albümüyle dünya müziği listelerinde giren grup, müzik eleştirmenlerince Balkan müziğinin en iyi temsilcileri arasında sayılıyor. Yenilikçi ve cesur yaklaşımlarıyla reggae, rumba, funk ve pop türleriyle geleneksel Romen müziğini örgüleyen Mahala Rai Banda İstanbullulara bir müzik şöleni sunacak.

13 Nisan Cuma Roxy
Romanya ve Moldova ezgilerini funk, punk, ska ve hip-hop ile harmanlayarak adını tüm dünyaya duyuran Zdob şi Zdub, ilk defa İstanbullu hayranlarıyla buluşuyor. Grup 2005 ve 2011 yıllarında Eurovision Şarkı Yarışması’nda iki kez Moldova’yı temsil etti. Müthiş sahne performansları ile 2005 ve 2011’de Eurovision sahnesinde devrim yapan topluluk, eleştirmenlerce yarışma tarihinin en sıradışı gruplarından biri olarak değerlendirildi. Red Hot Chili Peppers, Korn, Rage Against the Machine ve The Garbage gibi topluluklarla ön grup olarak aynı sahneyi paylaşan grup, Roskilde, Sziget, Mundial, EuroSonic ve Maxidrom gibi önemli festivallerde sahne aldı. Zdob şi Zdub izleyenlere yılın en iddialı punk/rock performansını ve çılgın bir Balkan kutlamasını bir arada sunacak.
1994’te kurulan ve1996’da ilk albümünü çıkaran grup, Gogol Bordello ve Kultur Shock gibi Kuzey Amerika merkezli Balkan punk temsilcileriyle beraber 2000’lerde dünyaya yayılacak yepyeni bir müzik hareketinin en iyi örneklerini verdiler.
13 Nisan Cuma gecesi, müzikseverler Roxy’de ‘Balkan Punk’ akımının Moldova’lı öncüleri Zdob şi Zdub ile kendilerinden geçecekler. Romanya Kültür Merkezi sponsorluğuyla Shaman tarafından düzenlenen Urban Balkan – Romanian Vibes etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konserle bir Balkan müziği efsanesi daha İstanbul’da olacak.

Yazarlar