Kültür Sanat Barış Köygülü'den yeni albüm

Barış Köygülü'den yeni albüm

15.09.2015 - 12:41 | Son Güncellenme:

Barış Köygülü’nün uzun yıllar üzerine çalıştığı ‘Miskal’ projesinin ‘Denge’ albümü dinleyicileriyle buluştu.

Barış Köygülüden yeni albüm

Dünya Kültür Başkenti kapsamında bağlama resitali de veren, Köygülü’nün albümünde pek çok önemli isim de yer alıyor. Albüm bu yanıyla da uzun soluklu ezgilerle birleştirici bir unsura da sahip...

Haberin Devamı

Barış ‘Miskal’ dedi

Bazen bir ağıtla bazen de enstrümantal bir ezgiyle günümüzde yaşanılanların izini süreriz. Ve o ezgiler bizi az da olsa umuda bağlar.... Miskal Projesinin Denge albümü böyle bir günde umut aşılıyor.

Güvercin müzik etiketiyle Barış Köygülü’nün iki yıldır üzerinde çalıştığı ve bir proje olarak raflarda yerini alan Miskal’in ilk ‘Denge’ albümü mistik bir havadan hikayesi olan enstrümantal müziklerle dinleyenleri kendi iç yolcuğuna çıkartmayı başarıyor.

2013 yılında SLOVAKYA / KOSİCE ‘ de “19. Golden Beggar Film Festivali”nde ve Dünya Kültür Başkenti kapsamında Barış Köygülü Denge albümünde Ortadoğu’nun da sesine bağlama resitali veren kulak veriyor. Sınırlardan Ortaanadolu’ya uzanan albüm yaşanılan zorlu sürece de barış türküleriyle katkı sunuyor. Miskal bu topraklardaki değerlerin ve kültürel zenginliğin müziğe yansıması olarak da karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Ilkay Akkaya , Gulten Benli , Umit Yilmaz, Olcayto Art ve Iranli Sanatçı Reza Salehi’nin de yer aldığı albümde 9 eser var...

Barış Köygülü bu projeyi şöyle özetliyor: Miskal projesi zengin bir kültüre sahip olduğumuz cografyamızın bizlere yansıması.... Bu bir proje albümü. Miskal bundan sonra farklı konuk sanatçılarıyla yoluna devam edecek ve bu toprakların sesini, acısını, ağrısını, mutluluğunu müziğe yansıtacak.

Albümdeki Eserler

1.

Miskal - Enstrümantal

2. Yenice Yolları

Düet: İlkay Akkaya

3. Boşluk - Enstrümantal

4. Ezgi - Enstrümantal

5. Aklım Fikrim Zay Eyledi

Düet: Gülten Benli

6. Hoy Im Nazanı Yarıs

Ermeni Oyun Havası - Enstrümantal

7. Ağıt

Koçgiri - Enstrümantal

8. Ervah-ı Ezelde Evvelki Safta

9. Denge

İran Temalı Doğaçlama Müzik

Enstrümantal

BARIŞ KÖYGÜLÜ KİMDİR?

BARIŞ KÖYGÜLÜ Biografi 1999 – 2006 yılları arasında Erdal ERZİNCAN müzik merkezinde solfej, repertuar ve bağlama eğitimi aldı. 2005 yılında TRT İstanbul Radyosunda 2 yılı aşkın süreyle gençlik korosunda bağlama icracısı olarak görev aldı. İlkay AKKAYA gibi tanınmış sanatçı ve müzik gruplarına sahne ve tv performanslarında bağlamasıyla eşlik etti. Amerikalı sanatçı Geoff CARVEY’in albümünde bazı eserlerinin düzenlemesini yaparak bağlamasıyla da katkıda bulundu.

Haberin Devamı

2009 yılında “ Quest for Anatolian Music” adlı grubu kurarak temasıı Anadolu olan ezgileri batı tınılarıyla birleştirmek için çalışmalar yaptı. 2012 yılında Uludağ Üniversitesinde Bağlamada el ile çalma tekniği (şelpe) üzerine , 2013 yılında SLOVAKYA / KOSİCE ‘ de “19. Golden Beggar Film Festivali”nde ve Dünya Kültür Başkenti kapsamında bağlama resitali verdi… 2014 yılından beri Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir…

Yazarlar