Kültür Sanat Bayram tatilinde eğlence Babylon'da!

Bayram tatilinde eğlence Babylon'da!

23.10.2012 - 16:43 | Son Güncellenme:

Babylon’da yoğun konserlerle dolu bir hafta daha başladı.

Bayram tatilinde eğlence Babylonda

Mick Harvey // 25 Ekim 2012 Perşembe 21:30 // 30TL - 20TL

Haberin Devamı

Mick Harvey, Bant Mag.’ın konuğu olarak Efes Pilsen Unfiltered sponsorluğunda 25 Ekim akşamı Babylon’da olacak!

Nick Cave and the Bad Seeds ve The Birthday Party gibi müzik tarihinin akışını değiştiren gruplarla yaptığı albümlerin yanı sıra, unutulmaz Serge Gainsbourg şarkılarını İngilizce yorumladığı Intoxicated Man ve Pink Elephants adlı solo albümleriyle de hayatımızın başköşesine yerleşen Mick Harvey, 25 Ekim Perşembe akşamı Bant Mag.’ın konuğu olarak Babylon’da sahne alacak.

Nick Cave, Anita Lane ve PJ Harvey’nin de uzun süreli işbirlikçilerinden Mick Harvey, en son olarak geçtiğimiz yıl Sketches From The Book Of The Deadadlı solo albümünü yayınlamış ve ardından bir dolu konser vermek için yollara koyulmuştu.

Haberin Devamı

25 Ekim akşamı yolu İstanbul’dan da geçecek olan Mick Harvey, sinematik bir kurguyla yazdığı şarkılarını dingin vokalleriyle bizler için de seslendirecek. Bant Mag. organizasyonuyla gerçekleşecek konserin mekanı ise Babylon…

20.30 Kapı

21.30 Mick Harvey

Warm Up & After Party Bant Mag DJ Set

Rekids Night: Nina Kraviz & Nikola Gala // 26 Ekim 2012 Cuma 00:30 // 30TL – 20TL

Elektronik müzik dünyasının son dönemde tartışmasız adından en çok söz ettiren kadın prodüktörlerinden Nina Kraviz, 26 Ekim Cuma gecesi kışkırtıcı canlı performansıyla Babylon’da! Sibirya’da doğan ve Moskova’da büyüyen Rus sanatçı, yerel sahnede parladıktan sonra Rusya’nın en önemli gece kulübü Propoganda’da çalmaya başladı. Çıkardığı bir dizi single ve EP’nin ardından dans müziğinin kalbinin attığı Berlin ve dünyanın diğer önemli gece kulüplerinde de boy gösteren Nina Kraviz, Rekids etiketiyle piyasaya sunduğu kendi adını taşıyan çıkış albümü ile 2012’ye damga vuran isimlerden biri oldu. Derinden gelen basit beat’lerin üzerinde house, techno ve acid müziği analog yöntemlerle birbirine bağlayan ve insanın ruhuna işleyip kendi dünyasına çeken vokaliyle dişiliğini müziğine yansıtmaktan kaçınmayan Nina Kraviz, şimdi de İstanbul’da nefesleri kesmeye hazırlanıyor.

Nikola Gala

House ve techno müziğin prestijli isimlerinden ve Frisky Radio’nun popüler isimlerinden Nikola Gala, Nina Kraviz performansı öncesinde DJ kabinine geçiyor. Daha önce Rekids, Ibadan Records, Freerange Records, Plastic City, Global Underground, Armada, Renaissance ve Audio Therapy gibi önemli plak şirketleriyle çalışan Nikola, Berlin, Tokyo, Tel Aviv, Stockholm ve Kiev gibi elektronik müziğin önemli merkezlerinde sahne aldı. Şimdi de 26 Ekim Cumartesi gecesinin açılışını Babylon’da yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Kapı Açılış 22.00

Just D. 22.00-23.00

Nikola Gala 23.00-00.30

Nina Kraviz (Live) 00.30 – 01.30

Nikola Gala 01.30

Efes Pilsen sunar: Oldies But Goldies 2 Mekanlı Parti // 27 Ekim 2012 Cumartesi 22:00 // 40TL – 30TL

Efes Pilsen Sunar:

Babylon: Oldies But Goldies (70’ler, 80’ler, 90lar)

Babylon Lounge: Neo Discotheque by Ahmet Musluoğlu

Asmalımescit gecelerinin efsanesi haline gelen “Oldies But Goldies” bu sene de Mabbas ve Murat Beşer'in komutasında Engin Eraydın'ın nostaljik ve renkli görselleriyle Babylon’daki yerini alıyor. Depeche Mode, The Cure, Madonna, A-HA, Chic, Duran Duran, ABBA, Donna Summer, U2, Blondie, The Smiths, James Brown, Nena, Culture Club, Cyndi Lapuer, Wham!, Frankie Goes To Hollywood, Michael Jackson gibi isimlerin asla modası geçmeyecek unutulmaz hitleriyle herkesi dansa davet eden Oldies But Goldies partisi, Babylon’da bu sezonda da sınırsız eğlence vaat ediyor.

Haberin Devamı

Babylon’un hemen yanındaki merdivenlerden çıktığınızda ise Ahmet Musluoğlu'nun Neo -Discotheque müzikleri sizi karşılıyor. Müzikler ise geleneksel Neo-discotheque konsepti: New Wave, Post-Punk, Indie, Electro-Pop... Babylon Lounge’a gelenler 1970’lerin ortasına, New Wave müziğin çıkış noktasına ışınlanırken aynı zamanda 80’lerin alternatif sularına da dalacak. İçinde elektronik elementler bulunduran ve tamamen deneysel bir öngörü ile ortaya çıkarak müziğin gidişatını sonsuza kadar değiştiren New Wave ve Post-Punk’ın klasikleri çalınacağı bu gecede New Order, The Smiths, Joy Division, The Cure, Visage, Human League ve St. Etienne gibi demirbaş grupların unutulmaz parçalarıyla Neo-Discotheque ruhu tekrar canlanacak.

Haberin Devamı

* Bu gece için bilet alanlar 2 mekan arasında ücretsiz geçiş yapabilirler.

Garanti Caz Yeşili: Hypnotic Brass Ensemble // 31 Ekim 2012 Çarşamba 21:30 // 30TL – 20TL

Hypnotic Brass Ensemble, 31 Ekim akşamı Garanti Caz Yeşili kapsamında Babylon sahnesinde.!Blur’un kurucusu Damon Albarn’ın büyük bir hayranı olduğu ve Gorillaz projesinde birlikte çalıştığı Chicago’lu Hypnotic Brass Ensemble, efsanevi Sun Ra Arkestra’da bir dönem trompet çalan Phil Cohran’ın hepsini küçük yaşlardan itibaren kendisinin eğittiği yedi oğlundan oluşan bir topluluk. Mos Def ve Erykah Badu gibi önemli sanatçılarla çalışırken İngiliz bağımsız kült plak şirketi Honest Jon’s’un en önemli keşiflerinden biri olan grup, değişken melodilerin hakim olduğu müziklerinde caz, funk, soul ve hip hop tarzlarını biraraya getiriyor. Son olarak bu yıl içerisinde Kelan Philip Cohran & The Hypnotic Brass Ensemble adlı kaydı yayınlayan Hypnotic Brass Ensemble, 31 Ekim akşamı, bir kez daha Babylon sahnesinde.

Gabriel Hubert / Trompet – Trumpet

Saiph Graves / Trombon – Trombone

Amal Hubert / Trompet – Trumpet

Tycho Cohran / Sousaphone – Sousaphone

Jafar Graves / Trompet – Trumpet

Uttama Hubert / Euphonium – Euphonium

Seba Graves / Trombon – Trombone

Tarik Graves / Trompet – Trumpet

Gabriel Wallace / Davul – Drums

Christopher Anderson / Davul – Drums

Emanuel Harrold / Davul - Drums

Kapı Açılış: 20:30

Hypnotic Brass Ensemble: 21:30

Warm Up & After Party by Tobumusikizm

***Garanti Gençlik Bankacılığı kartları ve Bonus kart sahiplerine bu etkinlikte ayakta biletlerinde %20 indirim uygulanacaktır. Kart başına iki adet bilet alınabilmektedir.

The Twilight Sad // 01 Kasım 2012 Perşembe 22:15 // 25TL – 15TL

The Twilight Sad

İskoçya’nın son yıllara damga vuran oluşumlarından The Twilight Sad, 1 Kasım Perşembe akşamı Radyo Eksen'in katkılarıyla Babylon’da ilk kez İstanbullu müzikseverler ile buluşuyor.James Graham, Andy MacFarlane ve Mark Devine tarafından lise yıllarında kurulan The Twilight Sad, yolladıkları kayıtların ardından kendilerini Fat Cat Records’a ispatladı ve 2007 yılında yayınladıkları Fourteen Autumns and Fifteen Winters ile büyük beğeni topladı. Vokal James Graham’ın keskin İskoç aksanı ile dile getirdiği şarkılardaki melankolik ve kırılgan havayı, shoegaze ve post rock arasında gidip gelen gürültülü gitar katmanları arasında şekillendiren The Twilight Sad kendine has bir duruş yakalamayı başardı. 2009 tarihli Forget the Night Ahead ile darbelerini sertleştirerek çıkışını sürdüren grup bu dönemde Mogwai, The Smashing Pumpkins, Snow Patrol, Battles gibi gruplarla beraber turladı. Geçtiğimiz Şubat ayında yayınladıkları albümleri No One Can Ever Know’da krautrock ve post punk öğelerini birleştirerek tarzını zenginleştirmeye devam eden üçlü, sarsıcı sahne performanslarıyla da adından sıkça söz ettiriyor. Endüstriyel davulların yarattığı metalik ve donuk atmosferin arasında hayal kırıklığıyla dolu hikayelerini anlatan The Twilight Sad şimdi İstanbul’u etkisi altına almaya hazırlanıyor.

The Ringo Jets

The Ringo Jets, Deniz Ağan Tarkan Mertoğlu ve Lale Kardeş’in Do-It-Yourself düsturuyla hareket eden bir müzik projesi. İki gitar ve bir davulla kabına sığmayan üçlü The Kinks, The Who, The Stooges, MC5 ve Black Flag gibi gruplardan etkilenirken gürültülü müziklerini garage ve blues arasına oturtuyor. 2011 yılında bandcamp üzerinden Limited Lunchbag adlı bir adet ep yayınlayan The Ringo Jets, Bad Influence adında bir DIY albümü daha çıkarmaya hazırlanıyor.

Kapı Açılış: 20.00

The Ringo Jets: 21.00

The Twilight Sad: 22.15

Vesvese Gecesi: ADA (LIVE) // 2 Kasım Cuma // 23.55 // 30 TL – 20 TL

Areal Records’un önemli ismi ADA canlı performansıyla 2 Kasım Cuma gecesi Vesvese kapsamında Babylon sahnesinde.

Ada

İlk olarak Areal Records üzerinden yayınlanan iki şarkısı Blindhouse ve Luckycharm dikkatleri üzerine çeken Ada, 2004 yılında yayınladığı çıkış albümü Blondie ile oldukça beğeni topladı. Ada, gerek canlı performanslarında gerek DJ setlerinde dinleyici ile samimi bir bağ kurmayı başarabilen sanatçılardan ve aynı zamanda iyi bir besteci ve söz yazarı. Altı yıl aradan sonra 2011’de DJ Koze’nin plak şirketi Pampa Records üzerinden yayınladığı son albümü Meine zarten Pfoten ile kendini bir kez daha ispatlayan Ada, electronica ve deyim yerindeyse minimal pop müziğin son dönemde sunduğu en özel isimlerden biri.

Mouse on Mars // 03 Kasım 2012 Cumartesi 23:55 // 35TL – 25TL

Jan St. Werner ve Andi Toma’nın sınırları zorlayan elektronik müzik projesi Mouse On Mars, 3 Kasım Cumartesi gecesi Virgin Radio'nun katkılarıyla Babylon’da! Can, Neu!, Kluster ve Kraftwerk’ün açtığı yolda ilerleyen ikili, kullandıkları synth’lerin frekanslarını bozup glitch ve kraut öğelerini bir araya getirerek techno müziğe yeni bir soluk getiriyor. 1994 yılında yayınladıkları ilk albümleri Vulvaland’de ambient ve IDM üzerine yoğunlaşan ikili, yıllar içinde yayınladığı sekiz albümde Alman disiplininden kopmayarak sürekli tempoyu arttırdı ve elektronik müziğin farklı dallarında da oldukça ses getirdi. Stereolab ve Laetitia Sadier ile ortak projelerde yer alan Mouse On Mars Too Pure, Domino, Thrill Jockey gibi plak şirketleriyle çalıştıktan sonra kendi plak şirketleri Sonig’i kurdu. Sonar Festivali’nde bu yaz büyüleyici bir canlı performansa imza atan ve sahne aldığı çadırın önünde metrelerce kuyruklara neden olan Mouse on Mars, son olarak geçtiğimiz Şubat ayında son albümleri Parastrophics’i yayınlamıştı. Mouse On Mars, 3 Kasım Cumartesi gecesi şimdi de Babylon’da frekans ayarlarınızla oynamaya hazırlanıyor.

Warm Up & After Party by Fasitdaire

Kapı Açılış: 22:00