Kültür Sanat Borusan Quartet, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde!

Borusan Quartet, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde!

27.11.2012 - 16:33 | Son Güncellenme:

Borusan Quartet "7 Ülke 7 Besteci" ile Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde!

Borusan Quartet, Cem Karaca Kültür Merkezinde

Son yıllardaki başarılarıyla adından söz ettiren ulusal ve uluslararası pek çok festivalde konserler veren Borusan Quartet “7 Ülke 7 Besteci” teması ile Türkiye, İtalya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Almanya ve Rusyalı bestecilerden oluşturdukları popüler klasik müzik repertuarıyla 01 Aralık 2012, Cumartesi günü saat 20:00’de Cem Karaca Kültür Merkezi’nde sahneye çıkıyor…

Haberin Devamı

Borusan Quartet, 01 Aralık Cumartesi akşamı Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği halka açık konserde, 7 ülkeden 7 ayrı bestecinin en sevilen eserlerini dinleyici ile buluşturacak.

Başta Fransa, İtalya, Yunanistan, Almanya, Avusturya ve ABD olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında verdikleri çok sayıda konserle dikkat çeken Borusan Quartet; kemanda Esen Kıvrak ve Olgu Kızılay, viyolada Efdal Altun ve viyolonsel de Çağ Erçağ'dan oluşuyor. Klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuara sahip grup, oda müziği partnerleri arasında Fazıl Say, Gülsin Onay, Hüseyin Sermet, İdil Biret, Toros Can, Muhiddin Dürrüoğlu gibi önemli müzisyenlerle çalıştı.

Borusan Quartet Hakkında:

Prof. Gürer Aykal öncülüğünde 2005 yılında kurulan Borusan Quartet, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın asıl sanatçıları olan Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ'dan oluşuyor. Müzik danışmanlığını Alban Berg Quartet üyelerinden Gerhard Schulz'un yaptığı topluluk, Maxim Vengerov, Joshua Epstein, Juilliard Quartet gibi kişi ve toplulukların ustalık sınıfı çalışmalarına da katıldı. 2010 Mayıs'ında ilki düzenlenen Andante dergisi Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın Oda Müziği Topluluğu" ödülünün sahibi oldu ve aynı etkinlikte Fazıl Say'ın bestelediği Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'nün Türkiye'deki ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Yine Mayıs ayında New York'taki Carnegie Hall'da finali gerçekleşen ve 88 oda müziği topluluğunun katıldığı 2010 ICMEC Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarışması'nda 1. olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

2010–2011 konser sezonunda Borusan Müzik Evi ve Süreyya Operası'ndaki sezon konserleri, Montpellier, Strasbourg, Milano kentlerinde verdikleri konserlerin yanı sıra Ankara Müzik Festivali (açılış konseri), Nafplion Festivali (Yunanistan), Antalya Piyano Festivali, Merano Festivali (İtalya), D-Marin Festivali (Bodrum) ve Schleswig-Holstein Festivali (Almanya) gibi önemli festivallerdeki konserler ve Borusan İstanbul Filarmoni, İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir senfoni orkestraları eşliğinde solist olarak verdikleri konserler sezonun ağırlık noktalarını oluşturdu.

Haberin Devamı

BORUSAN QUARTET KONSERİ

Tarih: 01 Aralık 2012, Cumartesi

Yer: Cem Karaca Kültür Merkezi

Saat: 20.00

Konsere giriş ücretsizdir.

"7 Ülke 7 Besteci" Programı:

Türkiye: B.Öçal, Eski Istanbul

İtalya: L.Boccherini, Allegro Assai (Op.27 sol minör dörtlüsünden)

Avusturya: F.Kreisler, Aşk Acısı – Aşk Sevinci

Fransa: M.Ravel, Assez Vif – Très Rythmé (fa majör dörtlüsünden) GB/ İngiltere –E.Elgar, Salut Damour

Almanya: L.V.Beethoven, Allegro Con Brio (Op.18 no:6 dörtlüsünden)

Rusya: D.Sostakoviç, Allegro Ma Non Troppo (op.73 no.3 dörtlüsünden)