Kültür Sanat Borusan'dan çevreye "sanata dönüşüm"le destek!

Borusan'dan çevreye "sanata dönüşüm"le destek!

05.06.2012 - 15:43 | Son Güncellenme:

Borusan Holding, Mimar Sinan Üniversitesi ile gerçekleştirdiği ‘Sanata Dönüşüm’ sergisi ile çevresel sürdürülebilirliğin önemine sanatla dikkat çekecek.

Borusandan çevreye sanata dönüşümle destek

Bu amaçla açılan 'Sanata Dönüşüm Atık Metal Heykel Yarışması'na Türkiye çapındaki üniversitelerden toplam 112 eser katıldı. Yarışmada seçilen 26 eser, 20-30 Haziran arasında Tophane-i Amire'de sergilenecek.

Haberin Devamı

Tüm faaliyetlerinde çevrenin korunmasına ve sürdürülebilirliğe önem veren ve bu alanda önemli yatırımlar yapan Borusan Holding sıra dışı bir sergiyle sürdürülebilirliğe dikkat çekiyor. Borusan Holding'in Mimar Sinan Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği ve eserlerin atık metallerin kullanımıyla üretildiği "Sanata Dönüşüm Sergisi", 20 - 30 Haziran tarihleri arasında Tophane-i Amire'de gezilebilecek.

Borusan Holding, Türkiye genelinde 12 üniversiteden toplam 112 eserin katıldığı 'Sanata Dönüşüm Atık Metal Heykel Yarışması'nı destekleyerek hem atık metallerin sanata dönüştürülerek yeniden kullanılmasına, hem de genç sanatçıların kendilerini ifade etmelerine katkıda bulundu. 'Sanata Dönüşüm Atık Metal Heykel Yarışması' sonucunda seçilen 26 eserin heykeltıraş Eşber Karayalçın’ın küratörlüğünde sergilenmesiyle Borusan, çevresel sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Faaliyet Raporu’nda Sürdürülebilir Sanat

Borusan Holding 2011 Faaliyet Raporu’nu da ‘sürdürülebilirlik’ temasıyla hazırladı. Raporda, ‘Sanata Dönüşüm/Atık Metal Heykel Yarışması’nda dereceye giren eserler görsel tema olarak kullanılarak, iş dünyasına çevresel sürdürülebilirlik konusunun önemine dair mesajlar veriliyor.

Borusan Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şule Yücebıyık, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Borusan, bugünkü ihtiyaçların gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olanakların yok edilmeden karşılanması gerektiğine inanıyor. Bu doğrultuda sürdürülebilirlik hem Borusan, hem de Türkiye için önemli bir kavram olarak öne çıkıyor. Bu düşünceyle, Sanata Dönüşüm Atık Metal Heykel Yarışması’nı gerçekleştirerek, konuya sanatın diliyle dikkat çekmek istedik” dedi.

Borusan, iş yapış yöntemlerinde çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlardan oluşan sürdürülebilirlik kavramını temel alıyor. Grup, önümüzdeki 5 yıllık stratejik planını hazırlarken de sürdürülebilirlik prensiplerini dikkate aldı. Yatırım ve programlarını da bu düşünce çerçevesinde oluşturdu. Borusan Grubu'nun son yıllarda ağırlık verdiği yenilenebilir enerji yatırımları da sürdürülebilirlik felsefesini iş stratejilerine yansıtmasının güzel bir örneği olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Borusan Grubu, son 7 yıldır sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalar yapıyor

Borusan Grubu, sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalar yapmayı sürdürüyor. Grup, 2006 yılında "İnsan hakları, çalışma standartları, çevre koruma ve yolsuzlukla mücadele" konularındaki, 10 maddeden oluşan Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İşbirliği Sözleşmesi'ni imzaladı. 1999'da başlatılan, bugüne kadar tüm dünyadan 1300 şirketin katıldığı bu BM girişimiyle "Borusan'ın Yolu" bir kurumsal taahhütle belirlenmiş oldu. Borusan, sürdürülebilirlik taahhüdünü küresel standartlara ulaştırma yönünde bir diğer adım olarak 2010 yılında "Sürdürülebilir Kalkınma Dünya İş Konseyi"ne Türkiye'den ikinci ülke olarak katıldı. Şirket, bu alandaki faaliyetlerini şeffaf bir şekilde paylaştığı bir Sürdürülebilirlik Raporu da hazırlıyor.

Cancun Bildirisi ve 2°C Bildirisi imzalandı

Haberin Devamı

Borusan Grubu, geçtiğimiz yıl Meksika'nın Cancun kentinde düzenlenen BM İklim Değişikliği Zirvesi öncesinde hazırlanan, özel sektörden önlemler ve önerilere yer veren Cancun Bildirgesini imzaladı. Küresel Isınma ve İklim Değişikliği'ne karşı hükümetleri tüm dünya çapında işbirliği ve acil önlem almaya çağıran bildiri, farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok şirket tarafından imzalandı. Bildiride, 2012 sonrası yasal olarak bağlayıcı ve kapsayıcı bir uluslararası anlaşmanın hızla oluşturulması talep ediliyor.

Cancun Bildirisi'nin ardından, uluslararası iklim değişikliği müzakerelerinde çözüm yaratılması ve ulusal düzeyde gerekli aksiyonların alınmasıyla yeşil ekonomiye geçişin hızlandırılması için hükümetlere çağrıda bulunulan 2°C Bildirisi gündeme geldi. Borusan sürdürülebilirlik yaklaşımı çerçevesinde, 2°C Bildirisi’ni dünyada ilk imzalayan, öncü küresel şirketler arasında yer aldı. 2°C Bildirisi, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre 2010 yılında küresel karbon salınımlarının kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çekerek mevcut eğilimler ile yıllık 2°C ısınma sınırının geçilme riskinin ortaya çıktığına dikkat çekiyor. Bildiri, iklim değişikliğine karşı çözümler geliştirme konusunda iş dünyasının hükümetler ile ortak çalışma talebini ortaya koyuyor.

Yazarlar