Kültür Sanat Bunu Yapsa Yapsa Bir Türk Yapar!

Bunu Yapsa Yapsa Bir Türk Yapar!

06.11.2012 - 11:14 | Son Güncellenme:

Tally Beck Contemporary, Yiğit Yazıcı’nın New York'taki ilk solo sergisini çok yakında açıyor.

Bunu Yapsa Yapsa Bir Türk Yapar

Bunu Yapsa Yapsa Bir Türk yapar adlı sergi, 14 Kasım 2012 tarihinde açılacak ve 6 Ocak 2013’e kadar devam edecek. Sergide sanatçının 15 tane yeni ve son dönem resimleri yer alacak.

Haberin Devamı

Yazıcı, canlı renkler ve şekillerden oluşmuş katmanlı resimleri ile galeri mekanını bir içgözlem ve keşif alanına dönüştürecek. New York'taki sergi ile aynı anda, sanatçının çalışmaları, 4–9 Aralık 2012 tarihlerinde, Tally Beck Contemporary’nin Art Asia Miami’deki standında da izleyicilerle buluşacak.

Yazıcı, son dönem eserlerindeki sıradan objelerde; motosikletler, uçaklar ve kameralar gibi, izleyiciye, günlük hayata farklı bir perspektiften bakma fırsatı veriyor. Pop Art, Ekspresyonizm ve Kobra hareketinden esinlenen sanatçı, geometrik şekiller ve cesur renklerle katmanlar oluşturarak, bunların içine doğa, sürpriz ve gündelik hayat unsurlarını entegre ediyor.

Bunu Yapsa Yapsa Bir Türk yapar, 14 Kasım Çarşamba, 2012 günü saat 18:00 ile 21:00 arasında, 42 Rivington Street’deki Tally Beck Contemporary’de, sanatçının da katılacağı bir açılış resepsiyonu ile açılacak.

Haberin Devamı

Yiğit Yazıcı, halen İstanbul’da yaşıyor ve çalışmalarını sürdürüyor. Eserleri dünya çapında 60’ı aşkın sergide yer almıştır.

Tally Beck Contemporary, Asya çağdaş sanatına odaklanan, New York merkezli bir galeridir.

2010 yılında kurulan galeri, Doğu ve Güneydoğu Asya sanatının en yeni ifadelerini düzenli olarak sergiliyor. Tally Beck Contemporary aynı zamanda, artMRKT Hamptons, LA Sanat Fuarı, Art Asia Miami, ve SCOPE Basel gibi birçok uluslararası sanat fuarında güçlü bir varlık göstermektedir.

14 Kasım 2012 – 6 Ocak, 2013
Açılış Kokteyli 14 Kasım Çarşamba, 2012

Yazarlar