Kültür Sanat Caz fırtınasına kapılmaya hazır mısınız?

Caz fırtınasına kapılmaya hazır mısınız?

09.10.2008 - 11:45 | Son Güncellenme:

Stephan Micus konseri ile bu akşam başlayacak Akbank Caz Festivali’nde, yarın akşam soul cazın usta organisti Rhoda Scott, Aya İrini’de sahne alacak.

Caz fırtınasına kapılmaya hazır mısınız

New Jersey’de küçük yaştan itibaren kilise korolarında şarkılar söyleyen Rhoda Scott, orgun başına ilk oturduğu günden itibaren pedallarına çıplak ayakla bastığı için kendisine "Lady Yalınayak" ya da "Yalınayak Kontes" deniliyor. Scott, gospel ve klasik stili bir araya getirerek kendine özgü bir üslup yaratıyor.

Haberin Devamı

Akbank Sanat’ta yarın piyanoda Karla Haltenwanger, kemanda Birgit Erz ve viyolonselde Ilona Kindt’in olduğu "Boulanger Trio" konseri izlenebilecek. Uluslararası alanda pek çok konser veren ve birçok ödül sahibi olan Almanya kökenli üçlü, ismini besteci Lili Boulanger’den alıyor. Repertuvarı daha çok klasik-romantik eserlerden oluşan üçlü, az çalınan bestelere ve çağdaş oda müziğine de yer veriyor.

Festival kapsamında Babylon’da yarın akşam "Smadj Feat, İbrahim Malouf & Talvin Singh", 11 Ekim Cumartesi "PPP aka Platinum Pied Pipers", 12 Ekim Pazar "Far East Revisited", 14 Ekim Salı "Erdem Helvacıoğlu & Elliott Sharp-Sarp Maden Quartet", 15 Ekim Çarşamba "Steve Reid Ensemble" ve 16 Ekim Perşembe günü de "Azymuth" sahne alacak.

Haberin Devamı

Festival mekanlarından Ghetto’da 11 Ekim Cumartesi "Bonga", Akbank Sanat’ta 14 Ekim Salı "Jonas Knutsson Quartet", 15 Ekim Çarşamba "Boğaziçi Üniversitesi A Capella Caz Korosu", 16 Ekim Perşembe günü de "Kerem Görsev Akustik Trio" izlenebilecek.

Euro 2008’de "Yer gök inlesin, bu sesi dinlesin, hep seninleyiz Türkiye" melodisiyle Milli Takım’ın sesi olan Norveçli grup Helldorado, yarın Boğaziçi Üniversitesinde bir konser verecek. Boğaziçi Üniversitesinin açılış konseri niteliğindeki gecede, Jukebox ve Pickpocket’ın performanslarının ardından Helldorado sahne alacak.