Kültür Sanat Çin Hazineleri'ni mutlaka görmelisiniz

Çin Hazineleri'ni mutlaka görmelisiniz

20.11.2012 - 10:51 | Son Güncellenme:

2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı olarak kutlanmaya devam ediyor.

Çin Hazinelerini mutlaka görmelisiniz

Bu yılın en önemli etkinlikleri olarak 20 Kasım Salı akşamı iki sergi açılışı olacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılacağı sergilerin açılış program kısaca şöyle:

Haberin Devamı

“Dünyanın 8 Harikası”dan biri olarak görülen Çin'in meşhur ölümsüz ordusu, Terracotta Askerleri’nin de yer aldığı 101 adet paha biçilmez eserden oluşan “Çin Hazineleri”, Topkapı Sarayı Müzesi’nde sergilenecek. MÖ 210 tarihinde yapılan ve Birinci Çin İmparatoru Qin Shi Huang'ın mezarında bulunan heykeller, 1987 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne alındı.

Dunhuang'in Renkleri - İpek Yoluna Açılan Büyülü Kapı sergisi ise Çin’in dışında, dünyada ilk kez İstanbul’da sergilenecek. Dünya Kültür Mirasları listesindeki Dunhuang Mağara Budist Sanatı sergisi, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Dunhuang Mağaraları’nın 1000 yıllık geçmişini kapsayan ve farklı dönemlerdeki sanat anlayışını yansıtan sergide, beş ana bölüm halinde etkileyici mağara resim ve heykelleri canlandırma yöntemiyle sergileniyor. Ayrıca Çin dans gösterisi de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

PROGRAM:

Çin Hazineleri (The Treasures of China) sergisi

Tarih: 20 Kasım 2012, Salı

Saat: 18:00 – 20:00

Yer: Topkapı Sarayı Müzesi - Has Ahırlar / Sultanahmet

Dunhuang'in Renkleri - İpek Yoluna Açılan Büyülü Kapı sergisi

Tarih: 20 Kasım 2012, Salı

Saat: 20:00 – 22:00

Yer: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünv. Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi / Tophane