Kültür Sanat Çocuk Filmleri Festivali başladı

Çocuk Filmleri Festivali başladı

28.04.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Garanti Bankası ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle düzenlenen "Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali" başladı.

Çocuk Filmleri Festivali başladı
Garanti Bankası Genel Müdürlük Binası Konferans Salonu’nda
gerçekleştirilen açılışta konuşan Garanti Bankası Avrupa Üç Bölge Müdürü Esra Kıvrak, bu yıl beşincisi düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali’ni, İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir’e de taşıyacaklarını söyledi.

Geleceğin büyükleri olan çocuklara yatırım yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Kıvrak, çocuklara tasarruf etmeyi öğretmek amacıyla kurulan Mini Bank’ın 2003 yılında hizmete girdiğini söyledi.

Haberin Devamı
Kıvrak, İstanbul’da 28 Nisan Pazartesi gününe kadar sürecek festival kapsamındaki filmlerin, Fransız Kültür Merkezi ile Cinebonus Maçka ve Ümraniye sinemalarında izlenebileceğini bildirdi.

Törende daha sonra, festival kapsamında gerçekleştirilen "Filmimin Hikayesi" konulu senaryo yarışmasında dereceye giren çocuklara ödülleri verildi. Oyuncu Sinem Kobal’ın sunduğu ödül töreninde, dereceye giren çocuklara hediyeleri Mehmet Ali Erbil ve kızı Yasmin ile sanatçı Levent Üzümcü ve oğlu Ada Üzümcü tarafından verildi.

Festivalin açılışında çocuklara çeşitli şekerleme, pasta ve içecekler ikram edildi. Palyaçolarla birlikte oyunlar oynayan çocuklar, müzik eşliğinde dans ettiler.