Kültür Sanat Damızlık Kızın Öyküsü ilke imza attı

Damızlık Kızın Öyküsü ilke imza attı

18.09.2017 - 17:50 | Son Güncellenme:

Damızlık Kızın Öyküsü gündemi belirlemeye devam ediyor. Margaret Atwood'un aynı adlı distopik romanından uyarlanan Damızlık Kızın Öyküsü, Emmy gecesinin en çok konuşulan yapımı oldu.

Damızlık Kızın Öyküsü ilke imza attı

Şıklık yarışı ve kırmızı halı geçidinin gölgesinde kaldığı eleştirilerine maruz kalsa da Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. Microsoft Tiyatrosu'nda gerçekleşen törende en iyi dizi ödülü Margaret Atwood'un aynı adlı romanından uyarlanan Damızlık Kızın Öyküsü yapımının oldu.

Haberin Devamı

Imdb'de 8.7'lik bir oya sahip olan dizinin ilk sezonu oldukça ses getirdi. 69.su düzenlenen Emmy Ödülleri de bu ilgiye kayıtsız kalmadı. Hatta ödüllerin tarihine geçecek bir ilk de beraberinde yaşanmış oldu. Öyle ki internet üzerinden yayınlanan bir dizi olarak Damızlık Kızın Öyküsü bu ödüle ulaşan ilk yapım oldu. En İyi Dizi dışında, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Senaryo ve En İyi Kadın oyuncu ödülleri de Emmy gecesinde Damızlık Kızın Öyküsü'nün oldu.

Bu, aslında gelecek dönemde çevrimiçi dizi izleme platformlarının sinema ve dizi piyasasında daha fazla söz sahibi olacaklarının da bir işareti olarak kabul edildi.

Yazarlar