Kültür Sanat Dan Brown’ı okuyan Washington’a koştu

Dan Brown’ı okuyan Washington’a koştu

10.10.2009 - 02:32 | Son Güncellenme:

Dan Brown, yazdığı romanda hangi şehri mekân seçse, o kente turist akını başlıyor... ‘Brown bereketi’nden yararlanan son şehir, yazarın son kitabı Kayıp Sembol’de yer alan Washington oldu

Dan Brown’ı okuyan Washington’a koştu

Amerikalı yazar Dan Brown’ın piyasaya çıktığı gün ABD, İngiltere ve Kanada’da satış rekorları kıran yeni kitabı “Kayıp Sembol”ün hikâyesinin geçtiği Washington DC’de, turizm canlandı. Kitabın ilk iki haftadaki rekor satışının ardından, “Kayıp Sembol Oda Paketi” hazırlayan Washington’daki Dupont Hotel, internet sitesine koyduğu bu oda paketine ek olarak, kitapta adı geçen tarihi binalara müşterilerini özel bir limuzin servisiyle de götürüyor. Washington’ın resmi turizm sitesi Washington.org’da da Dan Brown’ın yeni kitabını tanıtan bir bölüm açıldı.

‘En sıkıcı başkentte’ gizem
Washington Post gazetesinde çıkan haberde ise “Washington, Dan Brown’landı” ifadesi kullanılarak, kentte yaşayanların kendilerini değişen bir şehirde bulmaya hazırlanması gerektiği belirtildi. Gazete, internet sitesinde de kitapta bahsedilen tarihi binaların interaktif haritasına yer verdi. İngiliz Telegraph gazetesinde çıkan bir haberde de, “Dünyanın en sıkıcı başkenti, şimdi pek çok yerde yayımlanan reklamlarla gizemli bir yer olarak sunuldu ve Brown sayesinde turist çekmeye başladı” denildi.
Kitapta geçen mekânlar ise şöyle: Capitol Hill Kongre Binası, Washington Anıtı, Kongre Kütüphanesi, Washington Ulusal Katedrali, Smithsonian Enstitüsü, Heykeller Salonu, Ulusal Sanat Galerisi, George Washington Masonik Anıtı, Temple Masonik Evi.

Haberin Devamı

Dan Brown’ı okuyan Washington’a koştu

Turizmi ateşliyor
Brown’ın daha önce yayımlanan ve filmi çekilen kitapları “Da Vinci Şifresi” ile “Melekler ve Şeytanlar” da, bu kitaplara konu olan mekânlarda turist sayısını artırmıştı.
“Melekler ve Şeytanlar” romanının filmi vizyona girdikten sonra, kitaba konu olan Roma’da otel rezervasyonları yüzde 200’ün üzerinde artış göstermişti. “Da Vinci Şifresi”ndeki şehirler Roma, Londra, Paris ve Edinburgh’a da yazarın bahsettiği tarihi yapılara özel turlar düzenlenmişti. “Kayıp Sembol” Türkiye’de 15 Aralık’ta yayımlanacak.