Kültür Sanat “Dialogue in the Dark Sergisi”nde sihirli notalar karanlıkla buluştu!

“Dialogue in the Dark Sergisi”nde sihirli notalar karanlıkla buluştu!

17.02.2014 - 10:52 | Son Güncellenme:

Dünya üzerinde 130 kentte 7 milyondan fazla insana ulaşan Karanlıkta Diyalog (Dialogue in the Dark) Sergisi, uluslararası sahnelerde ayakta alkışlanan Karsu eşliğinde “Karanlıkta Müzik” performansına ev sahipliği yaptı.

“Dialogue in the Dark Sergisi”nde sihirli notalar karanlıkla buluştu

Karanlıkta Diyalog İstanbul tarafından Türkiye Finans'ın katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar, 15 Şubat Cumartesi akşamı Gayrettepe Metro İstasyonu’nda zihin, beden ve ruh arasında büyüleyici bir yolculuğa çıktılar.

Haberin Devamı

İstanbul’da hayatımızın günlük akışından kesitlerin yer aldığı Karanlıkta Diyalog (Dialogue in the Dark) Sergisi’nde, serginin gönül elçilerinden ünlü piyanist Karsu, “Karanlıkta Müzik” performansı sergiledi. Dünya sahnelerinde ayakta alkışlanan piyanist, Karanlıkta Diyalog İstanbul’da tamamen karanlık bir ortamda duygular ve ruh arasında eşsiz bir yolculuğa çıkaran muhteşem bir performansla dinleyicilere müzik keyfi yaşattı.

15 Şubat Cumartesi akşamı Gayrettepe Metro İstasyonu’ndaki Karanlıkta Diyalog Sergi Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlik, katılımcıları sıra dışı bir deneyimle buluşturdu. Performansıyla, müziğin insan üzerindeki rahatlatıcı etkisini en yalın haliyle hissettiren Karsu, dinleyicilere tamamen karanlık bir ortamda müzik dinlemenin huzurunu yaşattı. Caz, blues, soul, funk tarzındaki eserleri Türk müziğiyle harmanlayan Karsu, kendine has tarzıyla notalara karanlıkta hayat verdi.

Haberin Devamı

Tamamen karanlık bir ortamda ilk kez performans sergileyen Karsu, bu etkileyici deneyim için; “Karanlıkta Diyalog Sergisi’nde ilk defa gerçekleştirilen bu performans benim için de inanılmaz heyecan verici bir deneyim oldu. Zaman ve mekandan bağımsız olarak her birimizin hissettiği duygular müziğin gücünü kanıtladı. Karanlıkta kendimize dair hiç bilmediğimiz yepyeni şeyler keşfettik. Ve bu aramızda son derece büyük bir sinerji oluşturdu. Herkesi bu muhteşem sergiyi ziyaret etmeye davet ediyorum" dedi.

Türkiye Finans'ın katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılan Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk de, Karanlıkta Diyalog (Dialog in the Dark) projesine destek olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti.

Karanlıkta Diyalog (Dialogue in the Dark) Hakkında

Dünya üzerinde 130 kentte 7 milyondan fazla insana ulaşan Karanlıkta Diyalog (Dialogue in the Dark) deneyimi, 20 Aralık’tan itibaren Gayrettepe Metro İstasyonu’ndaki Karanlıkta Diyalog Sergi Alanı’nda ziyaretçilerle buluşuyor. Ziyaretçilerin, görme duyularını kullanmadan tamamen karanlık bir ortamda görme engelli rehberler eşliğinde görme engellilerin dünyasını içselleştirebilmesi, dünyayı onların gözünden görmesi için iyi bir deneyim sağlarken “hayatı başka açılardan görmelerini” sağlıyor.

Haberin Devamı

Karsu Hakkında

Geçtiğimiz yıl ilk stüdyo albümü "Confession"ı Hollanda'da çıkaran Karsu, uzun süre müzik listelerinde bir numarada kalmayı başardı. Dünyanın en önemli caz festivallerinden biri kabul edilen North Sea Jazz Festivali'nde iki kez ve dünyanın en önemli sahnelerinden biri olan New York Carneige Hall'de üç kez sahneye çıkma başarısı gösterdi. Ayrıca Brezilya, Endonezya, Almanya, Belçika, Monte Carlo ve daha pek çok ülkede; dünyanın dört bir yanında sayısız konserler verdi. Karsu'nun hayat hikayesini ilgi çekici bulan film yapımcısı Mercedes Stalenhoef, beş yıl boyunca Karsu'yu takip ederek onu belgesel haline getirdi. "Karsu: I Hide a Secret" belgeseli Hollanda başta olmak üzere birçok ülkede gösterime girdi.