Malzemeler:
3-4 adet yufka (Yufkayı kendiniz açabilirsiniz, veya hazır alabilirsiniz;
(İç kıyması için)
Yarım kg yarı yağlı kıyma
2 diş sarımsak
1 baş büyük boy kuru soğan
Osmanlı mutfağının gözdelerinden olan muhallebi tatlısının o zamanlar bir sürü farklı çeşidi denenmiştir; et ile, bal ile, safranla ve pirinçle tüketilmiş ve hatta muhallebi tarifi zamanla tavuk göğsü ve kazandibi gibi farklı tariflere dönüşmüştür. Böylesine temel ve özel bir tatlı olan muhallebiyi ben de kendimce yorumlamaya çalıştım. Pasta gibi şekliyle ve üzerindeki vişne sosuyla hem klasik yapılışlarından daha farklı bir estetiğe kavuştu hem de vişne sosuyla birlikte kazandığı freshlik sayesinde muhallebinin o ağır tadı dengelenmiş oldu. Üstelik yapılışı da bir o kadar pratik olan bu tarifi denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. İşte vişne soslu muhallebinin tarifi:
Muhallebisi için;
125 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
Hem kolay hazırlanışıyla hem de evde bulunan malzemeleriyle bu kurabiye tarifi kesinlikle benim favori tariflerimdendir. Tatlı ihtiyacı duyduğunuzda mutfağa girip kısa sürede yapabileceğiniz en bol çikolatalı tarif olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda tadı damağınızda kalıp sık sık yapacağınız tatlılar arasına girecektir. O halde bağımlısı olacağınız bu muhteşem yumuşacık damla çikolatalı kurabiye tarifine bakalım:
Malzemeler;
165 gr margarin veya tereyağı
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 bardak pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 bardak damla çikolata
Biliyorsunuz ki Balkan mutfağı denilince ilk olarak akla, ağızda dağılan çıtır çıtır el açması börekler gelir. Ben de sizlere Balkanların meşhur hamurlu tarifleri arasından belki de en zor gözüken ve bir o kadar da beğenilen Boşnak Mantısı tarifiyle geldim. Aslında birkaç püf noktasını öğrendiğinizde rahatça yapabileceğiniz bir börektir. Menülerinizin yıldızı olacak olan bu güzide böreği tarifimize uyarak kolayca yapabilirsiniz. İşte vazgeçilmez lezzetlerden biri olan Boşnak Mantısının tarifi:
Malzemeler:
500 gr kıyma
200 gr tereyağı
1 kilo soğan
1 kilo baklavalık un
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz yemeklik kırmızı biber