Kültür Sanat Dostluk ve barış Büyükçekmece’de buluşuyor

Dostluk ve barış Büyükçekmece’de buluşuyor

02.07.2009 - 17:21 | Son Güncellenme:

Bu yıl 10.’su düzenlenecek olan Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde yerli ve yabancı birçok sanatçı sanatseverlere eğlenceli anlar yaşatacak.

Dostluk ve barış Büyükçekmece’de buluşuyor

Zeynep Mirza

Haberin Devamı

03-11 Temmuz 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde dünyanın 34 farklı ülkesinden gelen bine yakın yabancı konuk halk danslarını sanatseverlere sunacak. Birçok ünlü Türk sanatçı en güzel şarkılarını festivalde seslendirecek. Fotoğraf, resim ve geleneksel el sanatları gibi birçok sanatsal çalışma festival çerçevesinde ilgililerin beğenisine açılacak.

Birleşmiş Milletler Unesco'ya bağlı Festivaller Birliği C.I.O.F.F'a üye Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali geçen senelerde olduğu gibi bu senede halk tarafından beğenilen ünlü sanatçıları ağırlıyor. Festivale katılan Türk sanatçılar ise şöyle; Hakan Aysev, Fatih Erkoç, Ferhat Göçer, Linet, Nilüfer, Volkan Konak, Feridun Düzağaç, Emre Aydın, Demet Tuncer ve Turgay Başyayla.

Haberin Devamı

Büyükçekmece 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne Bulgaristan, Sırbistan, Slovakya, Macaristan, Polonya, Meksika, Venezuela, Rusya, Yunanistan, Bosna Hersek, Mısır, Beyaz Rusya, Hindistan, K.K.T.C, Nijerya, Gürcistan, Güney Kore, Sierra Leone, Endonezya, Portekiz, Ukrayna ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 24 ülkenin dans grupları katılıyor. Festival sonunda organizasyon hakkında puanlamayı Makedonya, İtalya, Bulgaristan, Fransa ve İspanya’dan gelen gözlemciler yapacak.

Yabancı konuklar festival boyunca ülkelerinin milli danslarını gösterirken, boş zamanlarında İstanbul ve Büyükçekmece’yi gezerek ülkemizi tanıyacak.

Büyükçekmece 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen Heykel Sempozyumu’nda Ünlü heykeltıraşlar sanat eserlerini ortaya çıkaracak. Festival sonunda eserler Büyükçekmece sahilinde sergilenecek.