Kültür Sanat Efsane Dans Grubu Paul Taylor İş Sanat’ta

Efsane Dans Grubu Paul Taylor İş Sanat’ta

06.04.2010 - 10:20 | Son Güncellenme:

Amerika’nın ödüle doymayan dans topluluğu, Paul Taylor Dance Company, İş Sanat sahnesinde peşpeşe iki gece sahne alacak.

Efsane Dans Grubu Paul Taylor İş Sanat’ta

Altmış yıla yayılan kariyerine izleyicileri şok edip salondan kaçırmakla başlayan, Amerikan kültürünün ikonlarını tiye almaya ve eleştirel yaklaşımını her zaman dansın merkezine koymaya ara vermeyen duayen Paul Taylor’ın efsanevi dans topluluğu 16 ve 17 Nisan Cuma ve Cumartesi akşamları İş Sanat’ta...

Haberin Devamı

Koreografilerinde dans hareketlerinden çok, gündelik olaylara yer vermeyi tercih eden Taylor, Robert Rauschenberg, Jasper Johns, ve Alex Katz gibi 20. yüzyılın en önemli ressamlarıyla yaptığı ortak çalışmalarla da büyük ilgi gördü.

İstanbul programında da varlığını hissettiren J.S. Bach’ın müziği için hazırladığı ve sanatçının en önemli yapıtlarından biri olarak kabul edilen 1975 tarihli “Esplanade” adlı gösteri dans tarihine geçti.

Amerika’da dansın hemen hemen tüm ödüllerini alan ve hâlâ dansın direklerinden biri olmayı sürdüren sanatçının topluluğu, Bach’tan Debussy’e; Piazzola’dan Händel’e dünyanın en büyük bestecilerinin müziklerine ve İş Sanat programını ayrıca renklendirecek tanıdık melodilere yaptığı koreografilerinden oluşan bir repertuar sunacak.

Haberin Devamı

Programda 16 Nisan akşamı Johann Sebastian Bach, Debussy ve Piazzolla’nın eserleri, 17 Nisan akşamı ise Händel ve Johann Sebastian Bach’ın eserleri ile The Mamas and the Papas grubunun şarkıları yer alacak.

Program:

16 Nisan Cuma
Brandenburg (J.S. Bach)
Brief Encounters (C. Debussy)
Piazzolla Caldera (A. Piazzolla)

17 Nisan Cumartesi
Airs (G.F. Händel)
Changes (The Mamas and The Papas şarkıları)
Promethean Fire (J.S. Bach)

“PAUL TAYLOR DANCE COMPANY”

Etkinlik tarihi: 16 NİSAN CUMA Saat: 20.00

17 NİSAN CUMARTESİ 2010 Saat: 20.00

Adres : İş Sanat / İş Kuleler – Levent
Satış noktaları: Ana Gişe - 0212 316 10 83
Biletix – 0216 556 98 00
www.biletix.com
Bilet Fiyatları: 1. Kademe 55 TL / 2. Kademe 45 TL / 3. Kademe 35 TL / İndirimli 30 TL