Tatil Emirates, 2012’de yeni A380 seferlerini başlatıyor

Emirates, 2012’de yeni A380 seferlerini başlatıyor

18.01.2012 - 16:15 | Son Güncellenme:

Emirates Havayolu, A380’lerle uçuş gerçekleştirdiği destinasyonlarına 2012’de Kuala Lumpur’un ardından Melbourne ve Tokyo’yu da dahil ediyor.

Emirates, 2012’de yeni A380 seferlerini  başlatıyor

2012 yılına Malezya’ya tarifeli A380 uçuşu gerçekleştiren ilk havayolu olma özelliğini elde ederek giren Emirates, 1 Ocak 2012 itibarıyla başlattığı Kuala Lumpur uçuşları ile yeni A380 destinasyonlarının startını verdi.

Dubai-Tokyo hattındaki talebin artmaya devam etmesi sonucunda ise 1 Temmuz 2012’den itibaren günlük seferler A380 uçağıyla yapılacak.

Emırates, 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren EK406 sefer sayısıyla Dubai’den direkt Melbourne’e gidip oradan Auckland’a devam edecek uçuşlarda hizmet verecek. Melbourne’ün A380 servisi, Emirates’in 2009’da Dubai-Sidney-Auckland hattına tahsis ettiği uçağın ardından Avustralya ve Yeni Zelanda’daki ikinci A380 hizmeti olacak.

Emirates Orta Doğu & Avustralasya Ticari Faaliyetler Kıdemli Başkan Yardımcısı Richard Jewsbury, “Bu duyuru, yirminci A380 uçağını teslim alan Emirates’in Uzak Doğu ve Avustralasya bölgesine hizmet sunma konusundaki azmini sergiliyor. Birinci sınıf uçak içi deneyimi sunan Emirates aynı zamanda üstün bir uçuş ağına sahip. Melbourne ve Tokyo seferlerinde geliştirilmiş hizmetlerin sunulacak olmasının yanı sıra Dubai’den Avrupa'daki 29. destinasyonumuz olan Dublin'e ve Güney Amerika'daki yeni destinasyonlarımız Rio de Janerio ve Buenos Aires'e de uçuşlarımız başlıyor” diyor.

İlk A380 uçağını Temmuz 2008’de teslim alan Emirates’in ağındaki A380 destinasyonları o günden bu yana artmaya devam etti ve Kuala Lumpur’un da eklenmesiyle birlikte 1 Ocak 2012 itibariyle 17 destinasyona ulaşıldı.

Emirates A380 Hakkında

Üç sınıfta (14 First Class, 76 Business ve 399 Economy Class koltuğuyla) hizmet verecek Emirates A380 uçağı, ticari uçaklarda daha önce görülmemiş bir konfor ve ferahlık sunuyor. İki katlı uçağın üst katı tamamen Premium Class yolculara ayrılıyor.

Uçağın ön tarafında yer alan First Class bölümünde seyahat eden yolcular, tamamen yatırılabilir koltuklara ve masaj donanımına sahip Özel Süitlerde dinlenebilir ve uçakta duş alma imkanından faydalanabilir. Yerden ısıtma ve deri koltuklardan taze egzotik çiçekler gibi özel detaylara kadar beş yıldızlı bir otel banyosundan bekleyeceğiniz her türlü lükse sahip uçak içi duşları, başka hiçbir ticari uçakta yaşayamayacağınız eşsiz bir deneyim sunuyor.

Business Class yolcuları, tamamen yatırılabilir 76 koltuktan koridora rahatça ulaşılacak şekilde tasarlanan yeni nesil akıllı oturma düzeninin tadını çıkarabilir. Ayrıca uçağın üst katında First ve Business Class yolcuları için ayrılan dinlenme salonu yolculara, uzanma, sosyalleşme ve isteğe bağlı olarak sunulacak gurme içecek ve kanepelerin tadını çıkarma fırsatı sunuyor.

Economy Class’ta seyahat eden yolcular, uçak içinde düz duvarlarla elde edilen ferah ambiyansı, rahat koltukları ve geniş koridorları takdir edecek.

Emirates tarafından yaptırılan ödüllü uçak içi eğlence sistemi "ice" (information, communication, entertainment / bilgi, iletişim ve eğlence) A380 uçaklarında sunulan 1000’in üzerinde isteğe bağlı eğlence kanalıyla gökyüzünün en geniş program seçeneğine sahip. Emirates’in A380 uçakları, yolcu mili bazında hibrid binek otomobillerin çoğuna kıyasla daha fazla yakıt tasarrufu sunarak çevre korumada yeni bir dönüm noktası niteliği taşıyor.

Emirates A380 destinasyonları

Emirates, A380 uçaklarıyla halihazırda Dubai’den Londra Heathrow (günde iki sefer, 24 Ocak 2012’den itibaren günde üç ve 25 Mart 2012’den itibaren günde dört sefer), Manchester, Paris Charles de Gaulle, Roma, Münih, Toronto, Seul, Bangkok, Pekin, Şanghay, Cidde, New York, Hong Kong, Sidney, Johannesburg ve Auckland seferlerinde hizmet veriyor. 1 Ocak 2012’den itibaren A380 uçağı Kuala Lumpur hattında da kullanılmaya başlandı.

Emirates, İstanbul – Dubai arasında, genellikle uzun menzilli uçuşlarda tercih edilen, üstün teknolojiye sahip ve geniş gövdeli Boeing 777 tipi uçaklar ile uçuyor. Emirates, 165 uçağı ile gökyüzünün en genç filolarından birine sahip. Dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alan Emirates, yolcularını 68 ülkede 115’in üzerinde noktaya taşıyor.