Kültür Sanat En güzel İstanbul fotoğrafları!

En güzel İstanbul fotoğrafları!

07.12.2010 - 11:31 | Son Güncellenme:

“Bu Şehr-i İstanbul” kitabı, Shell & Turcas’ın desteğiyle geçtiğimiz hafta sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

En güzel İstanbul fotoğrafları

Ünlü fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifinden; İstanbul’a ait 105 fotoğraftan oluşan “Bu Şehr-i İstanbul” kitabı, Shell & Turcas’ın desteğiyle geçtiğimiz hafta sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Zaman, deniz ve insan üçlemesi şeklinde İstanbul’un en güzel fotoğraflarından oluşan “Bu Şehr-i İstanbul”da yer alan 40 fotoğraf, 08 Aralık 2010 – 06 Ocak 2011 tarihleri arasında Taksim Fotoğrafevi’nde sergilenecek.

Shell & Turcas; tarihi, kültürel ve sanatsal projelere verdiği desteğe geçtiğimiz hafta tanıtılan “Bu Şehr-i İstanbul” kitabıyla bir yeni eser daha eklemişti. Çağlar boyu farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan İstanbul’un, fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifinden 105 adet siyah-beyaz kareyle anlatıldığı ‘Bu Şehr-i İstanbul’ kitabı hem Türkçe hem de “Istanbul: A Timeless Journey” isimli İngilizce bölümleriyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı bir kokteyl ile sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu.
Kitapta yer alan 40 fotoğraftan oluşan Bu Şehr-i İstanbul sergisi, 08 Aralık’ta Taksim Fotoğrafevi’nde kapısını aralıyor. Bu Şehr-i İstanbul sergisi, 06 Ocak 2011 tarihine kadar tüm sanatseverleri bekliyor.

Haberin Devamı

Shell & Turcas İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis serginin tüm sanatseverlere açık ve ücretsiz olduğunu vurgulayarak, “Shell & Turcas olarak, dünyanın en güzel ve en etkileyici kentlerinden biri olan İstanbul’u betimleyen bu fotoğraf derlemesini sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şirket kuruluş öykümüzün başladığı İstanbul bizim için özel bir anlam taşıyor. ‘Bu Şehr-i İstanbul’ kitabıyla İstanbul’a, tarihine ve kültürüne farklı açılardan bakan fotoğrafları daha çok insanla buluşturmak amacıyla düzenlediğimiz sergiyi İstanbul aşıklarının ve tüm sanatseverlerin ziyaret etmesinden mutluluk duyacağız.”

“Bu Şehr-i İstanbul” Kitabı Hakkında:

“Bu Şehr-i İstanbul” kitabında 105 fotoğraf bulunuyor. Her bölümde yaklaşık 35 fotoğraf yer alıyor. Kitabı oluşturan fotoğrafların tamamı siyah beyaz. Shell & Turcas’ın sponsorluğunda hayata geçen Bu Şehr-i İstanbul, hem İngilizce hem Türkçe içeriğe sahip bir fotoğraf kitabı. Kitabın İngilizce adı “Istanbul: A Timeless Journey”.

Tahsin Aydoğmuş; objektifini doğrulttuğu tarihi sokak aralarında çektiği fotoğraflarla şehrin gizemini yansıtmayı amaçlıyor. Arşival baskı tekniğiyle basılan fotoğraflardan oluşan ‘Bu Şehr-i İstanbul’ kitabında 3 bölüm bulunuyor.

Haberin Devamı

İlk bölüm ‘Zaman’ adını alıyor. “Zaman” bölümünde, dünyanın farklı bölgelerinden her sene milyonlarca turistin ziyaret ettiği İstanbul’un tarihi sokaklarında bir yolculuğa çıkıyoruz. Anemas Zindanları, Rumeli Hisarı, Kapalıçarşı, Kariye, surlar, Haydarpaşa, Sultanahmet, Yoros kalesi gibi İstanbul’un tarihine tanıklık etmiş mekanların fotoğrafları bulunuyor.

2. bölümün teması “Deniz”. Deniz bölümünde; İstanbul’a kendine has güzelliğini bahşeden denize ait fotoğraf kareleri yer alıyor. Bu bölümde; vapur, balıkçılar, boğaz, deniz keyfi, deniz kıyısında piknik yapan insanlar, Haliç, batık tanker fotoğrafları görülüyor.
3. bölüm ise “İnsan” adını alıyor. Bu bölümde yer alan fotoğraflarda ise İstanbul şehrinin eşsizliğini tamamlayan insan manzaraları, anlar, sokak sohbeti yapan insan fotoğrafları yer alıyor. Kitapta Shell & Turcas İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis, Tahsin Aydoğmuş, Burhan Doğançay ve Ara Güler’in ön yazıları da yer alıyor.

Haberin Devamı

FOTOĞRAF EVİ

İstiklal Caddesi Tütüncü Çıkmazı No:4 Beyoğlu-İSTANBUL