Tatil En İyi Uçuş Yemeği Türk Hava Yolları’ nda!

En İyi Uçuş Yemeği Türk Hava Yolları’ nda!

08.12.2011 - 10:42 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner’ın gerçekleştirdiği ankete göre yemekleri en çok beğenilen havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY) oldu.

En İyi Uçuş Yemeği Türk Hava Yolları’ nda

19 havayolu şirketinin yer aldığı listede 86 puanla birinci olan THY’nin zengin menüsünde yer alan yemeklerin lezzeti kadar sunumu da dikkat çekiyor. Yolcunun uçuş sırasında lezzetli bir yemek deneyimi yaşaması, şirkete olan sadakatini de doğrudan etkiliyor.


Yurtiçi veya yurtdışına uçakla seyahat etmek isteyenlere 600’ü aşkın havayolunun milyonlarca rotası için en ucuz uçak bileti alternatiflerini sunan www.skyscanner.com.tr gerçekleştirdiği anket çalışmasıyla uçuş esnasında sunulan yemekleri en çok beğenilen havayolu şirketini belirledi. Dünyanın farklı yerlerinden 100’ü aşkın yolcunun katıldığı anket çalışmasında Türk Hava Yolları (THY) yemeklerinin lezzeti ve sunumuyla listenin başında yer aldı.


Skyscanner tarafından gerçekleştirilen anketin oylama listesinde dünyanın farklı ülkelerinden 19 uluslararası havayolu şirketi yer aldı. Ankette 100’ü aşkın yolcudan uçuş sırasında yedikleri yemekleri, lezzet ve sunum açısından değerlendirmeleri istendi. Ortaya çıkan sonuca göre THY, 86 puanla birinci olurken, 81 puanla Singapur Hava Yolları ikinci, Birleşik Arap Emirlikleri Milli Havayolu Etihad ise 80 puanla üçüncü oldu.


THY patlıcanlı kebaptan cevizli armutlu tarta kadar uzanan zengin menüsü ile dikkat çekiyor. Şirket, standart ve deniz mahsulleri menüsünün yanı sıra çocuklar ve vejetaryenler için özel yemekler hazırlıyor. THY, Yahudi inancına uygun Kosher yemekleri de menüsünde bulunduruyor.


Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök uçuş sırasında yenilen lezzetli bir yemeğin şirkete yönelik müşteri sadakatini de olumlu yönde etkilediğini söylüyor. Özkök ayrıca “Uçaklarda sunulan standart yiyecekler artık geçmişte kaldı. Rekabetin gittikçe arttığı bu sektörde, yemek, havayolları şirketlerini farklılaştıran önemli bir unsur haline geldi. İyi bir yemek, yolcunun olumlu bir deneyim yaşamasını sağlıyor ve bu durum müşteri sadakatini arttırıyor. Havayolları şirketleri, son yıllarda yemek konusunda büyük yatırımlar yaparken, bu alandaki hizmetlerini farklılaştırmak için dünyanın önde gelen şeflerinden de destek alıyorlar. Bu yatırımlar son dönemlerde havayolları şirketlerinin yemeklerinde ve sunumlarında gözle görülür bir fark yarattı ve bu farklılaşma araştırmamız ile bir kez daha ortaya çıktı” diyor.