Tatil 'Evvel zaman' kadınları

'Evvel zaman' kadınları

13.07.2010 - 10:06 | Son Güncellenme:

Çağdaş Türk resim sanatı icracılarından Ressam Serpil Yeter’in mitolojideki kadın tanrıçaları konu alan "Evvel Zaman" adlı resim sergisi, 31 Temmuz’a kadar görülebilecek.

Evvel zaman kadınları

"Lemon Hotel Yaz Sergileri 1" kapsamında açılan sergide 19 eser yer alıyor. Ressam Serpil Yeter, uzun süre yurtdışında yaşadığını ve 2002 yılında Türkiye’ye geri dönüş yaptığını belirterek "Türkiye’ye döndükten sonra kadınlarla ilgili beni üzen çok şeyler gördüm ve yaşadım, Türkiye’de ve İslam’daki kadının yerini irdeledim. Hatta Avrupa toplumlarla da ilgili incelemeler yaptım. Kadın konusu her zaman benim için ilk sırada yer almıştır" dedi.

Haberin Devamı

Anadolu’nun tarihinin ve bazı geleneklerinin mitolojilere dayandığını vurgulayan Yeter, bu gerçekten yola çıkarak mitolojiyi resimlerine konu edildiğini ifade etti. Tablolarını yaparken bazılarının günlerce, bazılarının ise birkaç hafta sürdüğünü anımsatan Yeter, kadınlarla ilgili çok sayıda sergiyi yurtdışında da açtığını kaydetti. Yeter’in Lemon Hotel’deki sergisi 11.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Serpil Yeter, 1983-2009 yılları arasında Hamburg, Berlin, Bremen, Essen, Amsterdam, Darmstadt, Toronto, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi dünyanın ve Türkiye’nin değişik kentlerinde 42 kişisel sergi açtı. Yurtdışı ve yurtiçinde 53 karma sergiye katılan Yeter’in yurtiçi ve yurtdışında müze ve özel koleksiyonlarda birçok yapıtı bulunuyor.