Kültür Sanat Fazıl Say ile 10. yıl!

Fazıl Say ile 10. yıl!

28.04.2009 - 14:28 | Son Güncellenme:

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası kuruluşunun 10’uncu yıldönümünü kutluyor.

Fazıl Say ile 10. yıl

İlk konserini 13 Mayıs 1999’da Yıldız Sarayı Silahtarhane’de veren orkestra bugüne dek İstanbul’da düzenlenen 165 konserde, toplam 140 bin dinleyiciye ulaştı.  Yerli ve yabancı toplam 112 sanatçıyı konuk eden orkestra, 10’uncu yılında dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say ile muhteşem bir konser verecek.

Haberin Devamı

Kurulduğu 1999 yılından bu yana sadece İstanbul’da verdiği 165 konserde 140 bin dinleyiciye ulaşan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) 10 yaşında. BİFO 10. kuruluş yıldönümünü kutlayacağı ve sezonu kapatacağı özel konserinde dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ı İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.

Bugüne kadar İstanbul’un iki yakasında düzenlediği konserlerde birbirinden değerli ve dünyaca ünlü birçok sanatçıyı müzikseverlerle buluşturan BİFO, çok sesli müziğin ülkemizde daha geniş kitleler tarafından benimsenmesine önemli katkılarda bulundu.

İstanbul’un yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan ve Belçika’da gerçekleştirdiği yedi yurtdışı konserinde de BİFO’yu toplam 7 bin 500 kişi dinledi.

Haberin Devamı

Bugüne kadar yerli ve yabancı olmak üzere toplam 112 sanatçıyı konuk eden BİFO, Anadolu Turnesi ve Anadolu’da katıldığı festivallerde de toplam 20 konser düzenleyerek yaklaşık 18.000 kişiye ulaştı.

Orkestranın Daimi Şefi ve Genel Müzik Direktörü olarak çok başarılı çalışmalara imza atan Prof. Gürer Aykal’ın, BİFO’nun 10 yıl gibi bir süre içerisinde Avrupa haritasına yerleşmesinde çok büyük katkısı oldu. Aykal, 2008- 2009 sezonunda görevini klasik müzik dünyasının gelecek vadeden şefleri arasında gösterilen Sascha Goetzel’e bıraktı. Aykal görevine BİFO’nun Onursal Şef’i olarak devam ediyor.

Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi 10 yılda gelinen noktadan gururlandıklarını ve bundan sonraki hedeflerinin Avrupa’nın gelecek vaat eden ilk 10 orkestrası arasında yer alması olduğunu belirtti.

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI MAYIS AYI KONSERİ

Tarih: 6 Mayıs 2009, Çarşamba
Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Tarih 7 Mayıs 2009, Perşembe
Yer Lütfi Kırdar Konser Salonu

Şef:  Gürer Aykal

Solist: Fazıl Say, piyano

Program:

Ludwig van Beethoven: Piyano Konçertosu No. 5 mi bemol majör op. 73, İmparator
  I . Allegro
  II. Adagio un poco mosso
  III. Rondo: Allegro ma non troppo
ARA

Ludwig van Beethoven: Senfoni No. 5 do minör op. 67
  I. Allegro con brio
  II. Andante con moto
  III. Allegro
  IV. Allegro

Yazarlar