Kültür Sanat Filmekiminde neler var neler?

Filmekiminde neler var neler?

23.09.2010 - 10:10 | Son Güncellenme:

Sinemaseverler bu yıl 8 – 14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Filmekimi programında,31 filmi izleme fırsatını yakalayacak

Filmekiminde neler var neler

LG Electronics, bu yıl 9.su düzenlenecek olan ve sinemaseverlerin merakla beklediği “Filmekimi”nin sponsorluğunu üstleniyor.

Haberin Devamı

Sinemaseverler bu yıl 8 – 14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Filmekimi programında, aralarında Cannes, Berlin, Sundance, Venedik gibi festivallerde boy gösteren ödüllü filmleri ve büyük ustaların yapıtlarının da bulunduğu 31 filmi izleme fırsatını yakalayacak.

Sinemanın kitlelere verdiği keyif, heyecan ve doyumu sonuna kadar desteklemeyi ve bu keyfi daha fazla deneyim ile pekiştirmeyi arzulayan LG Electronics, doğrudan üstlendiği veya desteklediği projelerle sinemanın gelişimi için adımlar atmaya devam ediyor.

LG, 8 – 14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Filmekimi’nin sponsoru olarak, 7. sanatın heyecan verici ve sarsıcı örneklerinin sinemaseverlerle buluşturulmasına öncülük ediyor.

Haberin Devamı

LG’nin yalnızca teknoloji geliştiren bir şirket kimliğiyle değil, kitlelerin yaşamlarına değer katan, duyarlılık sahibi bir kuruluş olduğunu belirten LG Türkiye Marka Pazarlama Müdürü Aysun Şabanlı; “Sinemanın kitleleri bir araya getiren gücüne inanıyor ve sinemaya olan desteğimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl sponsorluk desteği bulamayan en önemli sinema festivallerinden olan Filmekimi’nin, bu yılki sponsorluğunu üstlenmenin heyecanını yaşıyoruz. Sinemaseverler, çok ses getiren ödüllü yapıtlarla ve usta yönetmenlerin son filmleriyle, LG’nin sinemaya olan desteği sayesinde buluşacaklar.” dedi.

Sekiz yıl boyunca Beyoğlu Emek Sineması’nda gerçekleştirilen Filmekimi, bu yıl Emek’in yokluğunda Atlas ve Beyoğlu sinemalarının yanı sıra, Cinebonus Maçka G-mall Sineması’nın 2 ayrı salonunda olmak üzere 4 ayrı salonda izleyicilerle buluşacak. Bu yıl 31 filmden oluşan zengin programıyla 7 gün boyunca 4 ayrı salonda izleyiciyle buluşacak Filmekimi’nde akşam 21.30 seanslarında bir filmin galası yapılacak.

Filmekimi’nin Merakla Beklenen Galaları ve Ödüllü Filmlerinden Seçmeler:

Venedik Film Festivali’nde en iyi filme verilen Altın Aslan ödülünün sahibi olan, Sofia Coppola’nın Başka Bir Yerde / Somewhere filmi, Amerika’dan önce İstanbullu sinemaseverlerle Filmekimi kapsamında buluşacak. Senaryosu Sofia Coppola’ya ait filmin başrollerinde Blade’in kötü vampiri Stephen Dorff yer alıyor. Dorff’un canlandırdığı Hollywood yıldızı Johnnie Marco karakteri, 11 yaşındaki kızı Cleo’nun beklenmedik ziyaretiyle alt üst oluyor. Cleo’yu Dakota Fanning’in kız kardeşi Elle Fanning canlandırıyor.

Haberin Devamı

Mayıs ayında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi kazanan, festival seyircilerinin Tropikal Hastalık filmiyle tanıdığı ve 2001’de İstanbul Bienali’ne katılan Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul’un son filmi de Filmekimi programında yer alıyor. Altın Palmiye kazanan ilk Tayland filmi olan Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor / Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, metafizik konuların yanı sıra animizm ve reenkarnasyona da göndermeler yapsa da aslen şefkat hakkında...

Tıpkı Paris, Seni Seviyorum gibi New York, I Love You da bir şehrin nasıl bir aşk mektubuna dönüşebileceğini anlatıyor. Bu kez mekân New York... İnanılmaz bir yönetmen ve oyuncu kadrosu barındıran film, günümüzün en yaratıcı on bir sinemacısının kamerasından hiçbir zaman uyumayan, aklından aşkı hiç çıkarmayan New York kentinde apansız, şaşırtıcı, heyecan verici, seksi, eğlenceli, akıldan çıkmayan, insanları birbirine bağlayan tutkular ve aşk öykülerini anlatıyor. Aralarında Fatih Akın, Yvan Attal, Mira Nair, Allen Hughes ve Natalie Portman’ın da yer aldığı on bir yönetmenin çektiği kısa filmlerin oyuncu kadrosunda Shia Laboeuf, Uğur Yücel, Robin Wright Penn, Orlando Bloom, Ethan Hawke, John Hurt, Irfan Khan ve Christina Ricci gibi önemli isimler bulunuyor.

Haberin Devamı

Festival izleyicilerinin yakından tanıdığı, İzlandalı yönetmen Baltasar Kormakur’un son filmi Nefes Nefese / Inhale’in başrollerinde Diane Kruger, Rosanna Arquette ve Vincent Perez gibi yıldız isimler yer alıyor. İzlandalı yönetmenin ilk kez kendi ülkesi dışında çektiği filmi Inhale, Los Angeles ve Meksika’da geçen bir gerilim – aksiyon filmi…

2004 yılında En İyi Kısa Film dalında Oscar ödülünü kazanan tanınmış görüntü yönetmeni Aaron Schneider imzalı Mezara Kadar / Get Low, 1983 yılında ABD’nin Tennessee eyaletinde gerçekleşen trajikomik bir olayı beyazperdeye taşıyor. Başrollerinde Robert Duvall, Bill Murray ve Sissy Spacek’in yer aldığı komedi – dram Mezara Kadar, yıllarca kasabanın korku kaynağı olan bir adamın kendi cenazesini düzenlemesini ve kasaba ahalisini cenazesine davet etmesini konu ediyor.

Haberin Devamı

“Otar Gittiğinden Beri” filmiyle büyük ilgi toplayan Julie Bertucelli’nin yazıp yönettiği ikinci filmi olan Ağaç / The Tree, kocası ölen dört çocuk annesi bir kadının ve ailesinin yaşadığı yas sürecini anlatıyor. Cannes Film Festivali’nin kapanış filmi olan bu ilginç dramda evin küçük kızı babasının ruhunun bahçelerindeki ağaçta yaşadığına inanıyor ve zamanla tüm aile ağaçla konuşup ağaçtaki ruha inanmaya başlıyor. Avustralya’da çekilen filmin başrollerinde son dönemde yaptığı işlerle kendinden sürekli bahsettiren başarılı oyuncu-şarkıcı Charlotte Gainsbourg yer alıyor.

Filmekimi biletleri, 2 Ekim Cumartesi tarihinden itibaren;
Biletix satış noktaları
www.biletix.com ve
Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00
Atlas Sineması gişesinden satışa sunulacak.

Filmekimi’nde geçtiğimiz yıllarda büyük ilgiyle karşılanan hafta içi gündüz seanslarındaki (11.00, 13.30, 16.00) indirimli fiyat uygulaması bu yıl da devam ediyor: Filmekimi boyunca hafta içi gündüz seansları sadece 4 TL olacak.

Hafta içi 19.00 seansları ve hafta sonu tüm seanslar tam 12 TL, indirimli 8 TL olacak.

21.30 seanslarında yapılacak Filmekimi Galaları’nın bilet fiyatları ise geçen yıl olduğu gibi 15 TL.

Filmekimi boyunca filmleri en büyük indirimlerle ve öncelikli olarak izleme şansı Lale Kart sahiplerinin olacak. Lale Kart sahipleri biletlerini % 25’e varan indirimlerle alacaklar. Lale Kart sahipleri için ön satış günleri 29-30 Eylül ve 1 Ekim.

Filmekimi gösterim saatleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30.