Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 2 Şubat Bugün ne pişirsem: 2 Şubat Bugün günün menüsünde: Ispanak çorbası, kaşarlı patates püresi, kadınbudu köfte ve browni tarifi... 1 Ispanak çorbası malzemeleri: Yarım kilo ıspanak 2 kaşık un 3 bardak su 2 bardak süt 5 kaşık sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Ispanak çorbası yapılışı: Ispanakların saplarını kesin, iyice yıkayın, ince ince doğrayın. Bir tencerede sıvıyağı kızdırın. Unu kavurduktan sonra ıspanağı ekleyin. su, süt, karabiber ve tuz ilave edin. 5 dakika kaynatın, blendera çekin ve 3 dakika daha kaynatın. 2 Kaşarlı patates püresi malzemeleri: 4-5 patates 1 bardak kaşar rendesi 1 kaşık tereyağı 1 çay bardağı süt Tuz Kaşarlı patates püresi yapılışı: Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra süt ve tereyağıyla ezerek püre haline getirin. Tuzunu da ilave edin. Bir cam tepsiye alın, üzerini düzleyin. Kaşar peynirini üzerine serptikten sonra fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin. 3 Kadın budu köfte malzemeleri: 600 gram kıyma 1 soğan 1 yumurta 1 fincan pirinç 1 çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı galeta unu Yarım çay bardağı buğday unu 1 yumurta 2-3 bardak sıvıyağ Yapılışı: Kıymayı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın. Kavurun ve kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin. 1 dakika kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın. Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yağda kızartın. 4 Browni malzemeleri: 4 yumurta 2 bardak şeker 1 bardak yağ 1 bardak süt 50 gram kakao 100 gram bitter çikolata 1 kabartma tozu 1 vanilya 2 bardak un Browni yapılışı: Yumurtayı ve şekeri kıvamlı hale gelene kadar çırpın. Yağ, süt, ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayla birlikte kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımdan kekin üzerine daha sonra dökmek için 1,5 bardak kadarını ayırın. Kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Yağladığınız kek tepsisine veya borcama hamuru dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Kek piştikten sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün. ıspanak çorbası tarifi kaşarlı patates püresi tarifi kadınbudu köfte tarifi browni tarifi