Haberler Et Yemekleri Mükemmel hamburger yapmanın püf noktaları Mükemmel hamburger yapmanın püf noktaları Ünlü şeflerden mükemmel hamburger köftesi ve hamburger yapmanın püf noktaları 1 1. Yüksek kalite etler kullanın. Birkaç farklı eti karıştırarak daha güzel hamburger köfteleri elde edebilirsiniz. Döş, kemiksiz kaburga eti ve gerdan eti karışımı muhteşem hamburger için tercih edilebilecek etlerden. 2 2. Kendi etinizi kendiniz öğütürseniz daha güzel bir et elde edebilirsiniz. Etleri küçük küçük doğrayın ve buzlukta 15 dakika kadar bekletin. Donmasınlar ama hafifçe sertleşsinler. Ardından dilediğiniz şekilde öğütün. 3 3. Eti öğüttükten sonra eklemek istediğiniz baharatlarla karıştırıp tüp şekline getirip, streç filmle sararak yarım saat buzdolabında bekletin. Ardından suşi keser gibi dilimleyin. 4. Hamurger köftesi yaparken yağlı ve yağsız et oranı %80 yağsız ve %20 yağlı et şeklinde olmalıdır. 4 5. Hamburger köftesini ızgaraya veya tavaya koymadan önce baş parmağınızla herbirinin merkezini hafifçe bastırın. Bu sayede köftenin pişerken küçülmesini engelleyebilirsiniz. 6. Izgara yerine döküm tavada pişirirseniz hamburger köftesi istediğiniz gibi olacaktır. 5 7. Hamburger ekmeğini mutlaka tereyağı ile kaplayın. Ardından biraz kızartın. 8. Hamburger köftesini pişirirken sakın bastırmayın. Bastırırsanız suyunu kaybeder ve kurur. 6 9. Hamburger köftesini pişirirken 15 saniyede bir çevirirseniz içi daha iyi pişer. 10. Hamburger köftesini pişirdikten sonra 5 dakika bekletmelisiniz. Bu sayede içi pişmeye devam eder ve daha lezzetli ve sulu olur. 7 11. Hamburgeri çıtır marul ve etli domates ile servis edin. hamburger yapmanın püf noktaları hamburger köftesi nasıl yapılır