Son zamanlarda karbonhidratın vücuda birçok zararı olduğu konuşuluyor. Ancak bu bilgi kişilerin anatomisine ve yemek alışkanlığına göre değişlik gösterebilir. Kilo vermek ya da kilonuzu korumayı düşünürken, ekmek ve makarna gibi gıdalardan uzak durmak isteyebilirsiniz. Fakat doğru karbonhidrat tüketmek açlık hissinizi ortadan kaldırabilir ve sizi uzun süre tok tutabilir. Peki, makarnayı sağlıklı bir karbonhidrata nasıl çevirebilirsiniz? Eğer sağlıklı kilo vermeyi, kan şekerinizi ve kan basıncınızı kontrol altında tutmaya çalışıyorsanız, makarna tüketmek kötü bir fikir değildir. Tuz oranı düşüktür Seçebileceğiniz tüm akşam yemekleri arasında, makarna sodyum bölümünde oldukça düşük bir besin değerine sahiptir. Bu yüzden hipertansiyon riskini arttırmaz. Ancak burada soslardan uzak durmakta fayda var. Yağ oranı düşüktür Makarnanın kendisinde bulunan yağ oranı oldukça düşüktür. Makarnanızı yaparken çok fazla yağdan kaçınmakta fayda var. Diyetinize glisemik indeksi düşük yiyecekler dahil etmeniz diyabet ve obezite gibi hastalıkların riskini ortadan kaldırabilir. Bunlardan biri de makarnadır. Glutensiz bir diyetin parçası olabilir Kinoa, karabuğday ve hatta sebzelerden yapılan makarna, tam buğday ve beyaz undan yapılmış makarnadan daha lezzetlidir. Makarnayı glutensiz diyetinizin bir parçası haline getirebilirsiniz. Makarnayı yemeden, onu tabakta görmeniz bile sizi doyurabilir. Hem görsel olarak hem de yediğinizde doyurucu özelliği bulunan makarnayı tükettiğiniz de, ara öğünlerde atıştırmak zorunda kalmazsınız. Makarna, dünyanın her yerinde birçok insanın diyetinde yer alır. Burada önemli olan nokta makarnayı nasıl tükettiğinizdir. İşte makarnayı tükettiğiniz de suçluluk duygunuzu ortadan kaldıracak önerileri sizinle paylaştık. Makarnayı oda sıcaklığında veya altında yerseniz, vücudunuz için lif gibi çalışan dayanıklı nişasta elde edersiniz. Bu da sizin uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur ve iştahınızı azaltır, kan şekerinizin artmasına neden olmaz. Makarnanızı, makarna salatası olarak tüketebilirsiniz. Protein ve sebzeler ekleyin Makarnayı sağlıklı bir halde yemek istiyorsanız, sebze, tavuk, et ve balık gibi proteinlerle birleştirebilirsiniz. Bunun yanında brokoli gibi sebzelerden de yararlanmanız da fayda var. Bir tabak makarnayı, bir kase yeşil salata ile birleştirdiğiniz de tatmin edici ve doyurucu öğle veya akşam yemeği elde edebilirsiniz. Ancak üzerine tuz, yağ ve yağlı sos dökerseniz bu noktada işler değişebilir. Bunun yerine bir parça hakiki zeytinyağı ve parmesan peyniri makarnanıza daha çok yakışacak ve daha çok sağlıklı olacaktır. Parmesan peyniri yerine, hakiki eski kaşar ve sağlıklı peynirler de kullanabilirsiniz. Sonuç olarak, makarnayı sağlıklı bir şekilde tüketirseniz, vücudunuza ve sağlığınıza zarar vermeden diyetinize besin değeri katabilirsiniz. Eğer diyabet, kalp hastası ya da farklı hastalıklarınız varsa, mutlaka doktorunuza başvurmayı unutmayın.