Haberler Bilgi Öğrenciler için pratik yemek tarifleri Öğrenciler için pratik yemek tarifleri Hazır yemekten bıkmış, annelerinin sağlıklı ve lezzetli ev yemeklerini özlemiş öğrenciler için ucuz ve pratik yemek tarifleri... 1 Dereotlu yumurta malzemeleri: 2 yumurta 1 yeşil biber 1 domates Dereotu Yağ Tuz Karabiber Dereotlu yumurta yapılışı: Tavada yağı kızdırıp domates ve biberleri kavurun. Çırpılmış yumurta, dereotu, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. 2 Yelpaze patates malzemeleri: 1 patates Kaşar Tereyağı Tuz Ketçap Mayonez Yelpaze patates yapılışı: Patatesi yelpaze gibi dilimleyip 25 dakika kadar pişirin. Daha sonra aralıklarından birine kaşar birine tereyağı dilimi koyun. 10 dakika daha pişirin. Tabağa alıp üzerine ketçap mayonez sıkın. 3 Pankek malzemeleri: 2 yumurta 2 kaşık şeker 1 bardak süt 1,5 bardak un Kabartma tozu Vanilya Sıvıyağ Pankek yapılışı: Yumurta ve şekeri çırpın. Yağ hariç bütün malzemeyi ekleyip çırpın. Teflon tavaya yağ koyup kızdırın. 1 kaşık hamurdan döküp arkalı önlü pişirin. 4 Sosisli makarna malzemeleri: 1 paket makarna 1 domates 1 sosis Yağ Tuz Kekik Sosisli makarna yapılışı: Öncelikle makarnayı haşlayıp süzün. Tavaya yağı alıp kızdırdıktan sonra rendelenmiş domates, ince doğranmış sosis ve tuz ekleyip biraz pişirin. Makarnanızın üzerine döküp kekikle lezzetlendirin. 5 Cipsli tavuk malzemeleri: 1 paket cips 1 paket tavuk 1 yumurta Yağ Cipsli tavuk yapılışı: Cipsleri iyice ezin. Tavukları önce yumurtaya sonra cipse bulayıp kızgın yağda kızartın. 6 Milföy börek malzemeleri: 1 paket milföy Peynir 1 yumurta sarısı Milföy börek yapılışı: Milföylerin içine peynir koyup ikiye katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin. 7 Ton balıklı salata malzemeleri: 1 havuç 1 turp 1 salatalık 1 domates 1 demek maydanoz 1 demet roka 1 ton balığı Tuz Yağ Limon Ton balıklı salata yapılışı: Havucu ve turbu rendeleyin, domates ve salatalığı doğrayın, maydanoz ve rokayı ince ince kıyın. Süzdüğünüz ton balığını diğer malzemelerle bir kaba alın. Tuz, yağ ve limon suyu da ekleyip karıştırın. Ekmeği bana bana yiyin. 8 Şehriye çorbası malzemeleri: 2 domates 1 kaşık salça Şehriye Sıvıyağ Tuz Nane Tavuk bulyon Su Şehriye çorbası yapılışı: Yağınızı kızdırıp domates ve salçayı kavurun. Şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuk bulyon, tuz ve kaynar su ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın. Üzerine nane serperek servis edin. 9 Kolay pizza malzemeleri: 1,5 bardak un 1 bardak yoğurt 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz Salça Su Üzerine istediğiniz malzemeler Kolay pizza yapılışı: Yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu çırpın. Un ve tuzu da ekleyip yoğurun. Yağladığınız geniş bir tencereye hamuru yayın. Başka bir kapta su, salça ve sıvıyağı karıştırıp üzerine dökün. Kaşar rendesi ve diğer pizza malzemeleriyle süsleyin. 10 Sebze sote malzemeleri: 1 kabak 1 havuç 1 yeşil biber 1 kırmızı biber Yağ Yoğurt Nane Sebze sote yapılışı: Sebzeleri julyen doğrayıp yağda soteleyin. Tavabağa alıp üzerine yoğurt dökün ve naneyle süsleyin. 11 Konserve kuru fasulye malzemeleri: 1 konserve kuru fasulye 1 domates Salça Yağ Yarım soğan Tuz Pulbiber Konserve kuru fasulye yapılışı: Yağ ve soğanı kavurun. Salça ekleyerek kavurmaya devam edin. Kuru fasulye, tuz ve biberi de ekleyip karıştırın. Sıcak su ilave edin, kısık ateşte pişmeye bırakın. 12 Öğrenci kebabı malzemeleri: 100 gram kıyma Bayat ekmek Soğan Sıvıyağ Tuz Kimyon Karabiber Yoğurt Öğrenci kebabı yapılışı: Yağda kıyma ve soğanı kavurun. Baharatlarını ekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük bir tabağa doğrayın. Üstüne yoğurt döktükten sonra kıymayı dökün. öğrenciler için yemek tarifleri öğrenci yemekleri