Kültür Sanat ‘GLOBAL’ İŞBİRLİĞİ

‘GLOBAL’ İŞBİRLİĞİ

11.05.2011 - 01:34 | Son Güncellenme:

Bu yıl FC Barcelona ve Manchester United’la yaptığı anlaşmalarla adından söz ettiren THY, sanat alanında da İKSV’nin resmi sponsoru oldu

‘GLOBAL’ İŞBİRLİĞİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Türk Hava Yolları (THY) sanat ve hava taşımacılığını ‘farklı’ bir boyutta bir araya getiriyor. Bu işbirliğiyle THY, artık İstanbul festivallerinin konuklarını taşımak üzere Avrupa ve uzak hat parkurlarında belirli kolaylıklar sağlayacak. Özel promosyonlarla THY misafirleri, İKSV’nin düzenlediği festivallere bilet kazanma imkânı bulacak. THY ayrıca yurtdışında çekilişler yaparak, belirlenecek talihlileri İstanbul’a uçuracak ve İstanbul festivallerinde ağırlayacak.
İşbirliğinin tanıtımı amacıyla dün X Restaurant’ta İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve THY Genel Müdürü Temel Kotil’in katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Eczacıbaşı, kültür, sanat yoluyla ulusal ve uluslararası değerler arasında sürekli, kalıcı bir etkileşim sağlamanın, İKSV’nin temel amaçlarından biri olduğunu vurgulayarak “Bu sebeple uluslararası içerikli festivaller, bienaller ve etkinlikler düzenliyor, hem İstanbul’da hem de yurtdışındaki çalışmalarımızda kültür ve sanatın sınır tanımadığını vurguluyoruz. THY’nin resmi sponsorlarımız arasına katılmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. THY, 2011’den itibaren üç yıl boyunca İKSV’nin Resmi Havayolu şirketi olacak. Kendi dallarında İstanbul’u bölgesel bir merkez haline getirmeyi hedefleyen iki kurum olarak, birbirimize vereceğimiz destekle önemli adımlar atacağımıza ve işbirliğimizin verimli sonuçlar doğuracağına inanıyorum” dedi.
Kotil ise şunları söyledi:
“İKSV’ye vereceğimiz destek bizim için özel anlam taşıyor. 39 yıldır Türkiye’de sanat ve kültürün gelişmesinde ve Türkiye’nin dünyada tanıtılmasında büyük yeri olan İKSV’ye sponsor olmak bizim için gurur kaynağı.”

Haberin Devamı

Festival filmleri uçakta gösterilecek
Yurtdışı tanıtımına destek: Bu işbirliği sayesinde yurtdışındaki bazı havaalanlarında ve yurtiçi CIP salonlarında Türk müzisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan caz ve klasik müzik konserleriyle, Türkiye’nin müzikal alandaki çeşitliğinin yurtdışındaki tanıtımına destek verilecek.
Uçakta festival keyfi: THY, İstanbul festivalleri ile ilgili hazırlayacağı özel tanıtım filmlerinin yanı sıra, İKSV’nin desteğiyle telif haklarının alınmasının ardından festivalde gösterilmiş filmlerden seçkiler ve Türk sinemasından örnekleri uçak içi eğlence sisteminde yayınlayacak.
Business uçana ücretsiz bienal: THY, İstanbul’u uluslararası güncel sanat gündeminin merkezinde konumlandıran İstanbul Bienali’yle de bir işbirliği yapacak. Business Class uçuş kartlarını gösteren Türk Hava Yolları yolcuları, bu yıl 17 Eylül-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 12. İstanbul Bienali’ni ücretsiz gezebilecek.
Festival alanlarında check-in imkânı: Öte yandan THY İstanbul festivallerinin mekanlarında kuracağı kioskları ile festival izleyicileriyle yerli, yabancı konukların yararlanacağı check-in ve call center’lar oluşturacak.