Kültür Sanat Gönüllü sanatçılar Guatemala’ya!..

Gönüllü sanatçılar Guatemala’ya!..

25.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gönüllü sanatçılar Guatemala’ya!..

Gönüllü sanatçılar Guatemala’ya..


       Avniye Tansuğ’un geçtiğimiz cumartesi günü Milliyet’teki köşesinde yazdığı Artcorps Projesi için geri sayım başladı. Guatemala’daki pilot projenin ardından Uzakdoğu, Afrika, Orta ve Güney Amerika ülkelerinde gerçekleştirilecek olan bu çalışmanın amacı: “Kalkınma mesajlarını kendi kültürlerine duyarlı bir biçimde sanat yardımıyla insanlara taşımak".
       Projeye katılmak isteyen sanatçılar 31 Temmuz 2000’e kadar başvurularını yapmak zorundalar. Boston’daki “New England Biolabs Foundation" adlı vakfın geliştirdiği Artcorps Projesi’nde yer alacak olan sanatçılar, ilgilendikleri sanat dalı yardımıyla olabildiğince lokal materyaller kullanıp, çalışmalarına kültürlerin geleneklerini dahil ederek kendilerine özgü eserler yaratarak, uluslararası iletişime sanatla destek vermiş olacak. Proje kapsamında Maya Uygarlığı’nı konu alan bir oyun hazırlanabilir, sağlık konulu bir mim gösterisi yapılabilir, çevrenin korunmasıyla ilgili dans gösterileri sunulabilir. Örnekleri geliştirmek sanatçının yaratıcılığına kalmış. Katılımcılarda aranan en önemli özellik “inanç". İlk altı ay orada kalınması ve günlük tutulması şart.
       Katılımcılara 1000 dolarlık destek verilecek. Yeme - içme ve konaklama masrafları karşılanıp, çalışmaları için özel mekanlar sağlanacak. Sağlık ve seyahat sigortası da cabası..
       Başvuru belgesinin “www.nebf.org/artcorpsbrochureweb.html" adresinden temin edebilir, katılımcılarda aranan nitelikleri arıntılarıyla öğrenebilirsiniz.
       Daha fazla bilgi için New England Biolabs Foundation’ın 978-927-2404 numaralı telefonunu arayarak Martine Kellett veya Vickie Cotaldo ile görüşebilirsiniz.