Tatil Güllü Konakları baharda şifa dağıtacak

Güllü Konakları baharda şifa dağıtacak

02.03.2011 - 13:54 | Son Güncellenme:

Soğuk kış günleri yerini artık yavaş yavaş bahara bırakmaya hazır. Doğa tüm cömertliğiyle yeniden dirilirken siz de bu baharı ruhunuz ve bedeniniz tazelenmiş olarak karşılamaya ne dersiniz?

Güllü Konakları baharda şifa dağıtacak

İzmir’in adı gibi şirin turizm kasabası Şirince’de seçkin müşterilerini ağırlayan Güllü Konakları, 11-12-13 Mart tarihlerinde Marielle Mercadier yenilenmek isteyen müşterileri için bu bahar, ‘ara ver, içine dön ve şifa bul’ diyerek aromaterapi masaj seanslarına davet ediyor.



Şehrin gürültüsünden, iş hayatının yoğun temposundan bir an olsun uzaklaşarak bahara göz kırpmak isteyen konukları için ‘özel’ aromaterapi şifa masaj seansları hazırlayan Güllü Konakları, misafirlerini ünlü aromaterapi şifa masajı uzmanı Marielle Mercadler’in huzur veren ellerine emanet edecek.



Kişiye özel masajla ruhunuzu yenileyin

Haberin Devamı


Bir tanışma ve genel sağlık durumu hakkında bilgi paylaşımı olarak başlayan aromaterapi şifa masajı seansları, beden tipinize, fiziksel, zihinsel ve duygusal durumunuza en uygun yağ ve uçucu yağlar harmanlanarak hazırlanıyor. Kendinizi derinden bırakacağınız kutsal bir meditasyon ortamı yaratan seanslarda müzik veya sessizlik sizin tercihiz… Bedeninizdeki enerji akışını dengeleyerek bedeniniz ve zihninizi derinden rahatlatan her seansın sonunda kendinizi tazelenmiş, yenilenmiş ve huzurlu hissedeceksiniz.



Oprah Winfrey gibi ünlülerin durağı oldu




Geçen yaz Amerikan televizyon yıldızı Oprah Winfrey’i de misafir eden Güllü Konakları, açılışından bu yana, yerli yabancı çok önemli isimleri ağırladı. Misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak üzere tasarlanan Güllü Konakları’nın oda sayısı 2009’da aileye katılan Gülistan’la 12’ye ulaştı. İçeri girer girmez 12 özel odasıyla ev ortamının rahatlığını sunarken her biri ayrı bir dekorasyona, özenle seçilmiş mobilyalara sahip odalarda, hem eski zamanların asaletini, hem de konforu bir arada bulmak mümkün. Odalar, özel yapım yatakları, bazılarında bulunan ayaklı Fransız küvetlerle; şömine ve ocaklarla ayrıcalık bekleyenlere hitap ediyor.



Saklanan güzellik ‘Çirkince’den Şirince’ye



Yüzyıllar önce Efes’in zor yaşam koşullarından kaçan bir grup Rum’un keşfettiği Şirince'ye, o dönemde, güzelliğini saklayabilmek için, "Çirkince" ismi verildi. Güllü Konakları ise farklı kültür ve inançtan insanların asırlarca beraber yaşadıkları Şirince’nin önemli bir simgesi. İlk sahibi, 1. Dünya Savaşı sonrası, mübadele sırasında kendisine hak olarak verilen evi baştan aşağı değiştirdi. Konağı, kapısından tavanına, pencerelerine kadar el işi göz nuru ile işleyerek yeniledi. 2001 yılında koruma altına alınan konak, bahçesi ile de görenleri kendine hayran bırakıyor.



Marielle Mercadier kimdir?


1965 yılında Fransa’da doğdu. Fransa ve Almanya’da işletme ve Avrupa Birliği hukuku alanında eğitim gördü. Doğal sağlık ve güzellik yöntemlerine olan merakı Almanya’da geçirdiği uzun seneler esnasında derinleşti. Fransız uzmanlardan naturopati, aromaterapi, thalassoterapi, rahatlama masajı ve doğal bakım konularında eğitim aldı. Türkiye ve Hindistan’da bireysel ve grup çalışmalarına katıldı (beden ve nefes terapisi, beden-zihin bağlantısı, içimizdeki çocuk, aile dizimi, dans terapi, reiki, deeksha, şamanik şifa). Osho nabız nefes terapisi eğitimini aldı. Üç yıl önce İstanbul’a yerleşerek doğal sağlık yöntemleri, beslenme, detoks, stres yönetimi ve aromaterapi ile ilgili deneyimlerini paylaşmaya başladı.