Kültür Sanat Günışığı Kitaplığı'ndan anne sevgisi!

Günışığı Kitaplığı'ndan anne sevgisi!

03.05.2011 - 12:35 | Son Güncellenme:

Bütün anneler ve yavruları için yürekleri ısıtacak bir öykü şöleni!

Günışığı Kitaplığından anne sevgisi

Yüreklerde derin iz bırakan, duyarlı öyküleriyle tanınan usta yazar Necati Güngör, yeni öykü kitabında anne-çocuk ilişkisine odaklanıyor. Değişik sosyal çevrelerde, bambaşka gerçekliklerde yaşanan birbirinden farklı 9 öykü, anneliği çok yönlü ve çok boyutlu bir olgu olarak düşündürerek yüceltiyor. Güngör’ün, geri planında ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel koşullarını ustaca resmeden gerçekçi öyküleri okura, farklı yaşamların farkına varma şansı sunuyor. Çağdaş edebiyatımızın özgün kalemi Necati Güngör, duygu yüklü, güçlü anlatımıyla çocuklara nitelikli edebiyatın kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

Kitapta yer alan 9 öykü: Burada Bülbül Ağlamış, Anneme Bir Ev Alacağım, Eski Annem, Benim Annem Bir Tane, Bana Anne Deme!, Emanet Kuş, Annemin Gözleri Hareli, Ben Annemin Dalıyım, Yağmurda Eriyen Annem.

1949’da Malatya’da doğan Necati Güngör, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuduğu yıllarda yayımlanan öyküleriyle edebiyat çevrelerinde ilgi gördü. 1979’da Sevgi Ekmektir’le Türk Dil Kurumu Hikâye Ödülü’nü, 1990’da Sinema Kuşu Sevgilim’le Ömer Seyfettin Öykü Ödülü’nü aldı. Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü’nün yanı sıra 1990’da Türkiye Jokey Kulübü’nce Yılın Ropörtajcısı ödülüne değer görüldü. İstanbul’un çeşitli semtlerini tarihsel açıdan, nostaljik bir duyarlılıkla anlattığı yazılarını, Bir Taşralının İstanbul Nostaljisi (1990) adlı kitabında topladı. Hayvanların Sır Dolu Dünyası’nı (2010) ve çocuklar için Babamın Sedefli Çakısı (1990), Masal Kuşu (1992), Papatya Gelin (2004) adlı kitapları da yazan Güngör’ün Günışığı Kitaplığı’nın “Köprü Kitaplar” dizisi için Sessiz Yürek adıyla kitaplaştırdığı öyküleri özellikle dikkat çekti. Güngör, İstanbul’da yaşıyor.

Yazarlar