Kültür Sanat Haberiniz olsun

Haberiniz olsun

17.10.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haberiniz olsun

Haberiniz olsun


Haberiniz olsun
Sevenler kusura bakmasın lütfen! Emma Shapplin hanım kızımız önce temmuzda Yapı Kredi Sanat Festivali’ne gelip bir konser vereceğini bildirdi ki biz de bunu sizlere duyurduk. Sonrasında konseri yeni albüm çalışması ve daha iyi bir performans için ertelediğini bildirdi ki bunu da sizlere ilettik. Ve son durum, hanım kızımız 11 - 12 Ekim’de olacağı duyurulan konserini "Irak sorunu" nedeniyle iptal etti. Festival yetkilileri çok da yerinde bir tepki göstererek konserin "ciddiyetsiz bir şekilde" iptal edildiğini söyleyip "İstanbullu müzikseverlerden sanatçı adına özür diliyoruz," diyorlar. Daha öncesinden bilet alanlar paralarını Yapı Kredi Yayınları Galatasaray Kitabevi’nden geri alabilecekler.

Fazıl Say, Doğuş Otomotiv’in distrübütörlüğünü yaptığı Volkswagen firması tarafından gerçekleştirilen "Türkiye Yollarında Bir Virtüöz" projesi kapsamında, Anadolu’da bir dizi resital verecek. Ünlü piyanist, 10 Ekim’de Samsun’da öğrencilerle söyleşecek, 11 Ekim’de bir resital sunacak. Say, 31 Ekim’de Edirne, 18 Aralık’ta Gaziantep önümüzdeki yıl da Adana, Ankara, Kayseri, Niğde, Diyarbakır, Erzurum, Bodrum ve Aspendos’a gidecek.

Britney Spears, Eminem ve Madonna’nın başını çektiği bir grup sanatçı, illegal olarak Internet’ten müziklerini indiren online korsanlara karşı bir kampanya düzenleyecek. Üçlünün yanı sıra Missy Elliott, Elton John, Sting, Phil Collins, Luciano Pavarotti, Brian Wilson, Shakira, Mary J Blige, Sheryl Crow ve birçok ünlü TV ekranlarından reklamlarla halka dertlerini anlatacak. Spears Internet korsanlığının müzik marketten CD çalmakla aynı şey olduğunu söylüyor.

"Minority Report / Azınlık Raporu" filminin yönetmeni Steven Spielberg ve oyuncu Tom Cruise, filmin tanıtım toplantılarında nedense Başkan Bush’un Irak’a saldırmasını destekler açıklamalar yaparak birçok kişiyi sinirlendirmişti. Galiba tepkiler beklenenden fazla oldu ki, şimdi ikisi de söylediklerini açıklamak için kıvranıp duruyorlar. "Irak’a yapılacak saldırıyı desteklemiyorum. Filmle ilgili olarak, cinayeti işlemeden katili bulup cezalandırmanın doğru olup olmadığını sormuşlardı ve bunu Irak’a bağlamışlardı. Ben yalnızca filmin bilimkurgu, Irak’ın ise gerçek olduğunu söyledim," diyor Spielberg. Belki de öyledir.

Metis Yayınları yazarımız Murathan Mungan’ın yedi hikâyesini bir araya getiren özel basım bir toplam yayımladı: "Şahmeran’ın Bacakları", "Ulak ile Sadrazam", "Makas", "Kâğıttan Kaplanlar Masalı", "Aynalı Pastane", "Kaplan Metin" ve "Dumrul ile Azrail" hikâyelerinin tekmilinin birden yer aldığı yer "7 Mühür". Kitap, bir yandan henüz Murathan Mungan hikâyelerine girmemiş okur için yazarın en güzel yapıtlarından bir seçki sunarken, diğer yandan bu hikâyeleri yakından tanıyan okurlar için Murathan Mungan okuma zevkini bir tür "temize çekme".

Kerime Senyücel "ANTAKYA Ezan, Çan, Hazzan" isimli belgeselinin çekimlerini bitirdi. 30’ar dakikalık dört bölümden oluşan belgesel 2003’ün Mart ayında TRT 1’de gösterilecek. Belgeselin amacı Antakya kentinin tarihi ve toplumsal yapısını insan öğesini de içine katarak öyküleyebilmek.

Patricie Arquette ikinci çocuğuna hamile. Aktristin halihazırda Enzo adında 10 yaşında bir oğlu var. Arquette’un bebeğinin babası da yine bir Hollywood ünlüsü ve Arquette’un nişanlısı Thomas Jane. 34 yaşındaki yıldız, Nicolas Cage ile olan evliliğini geçen sene bitirmişti.

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan yazar - şair Güven Pamukçu, geçen ay yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Şükran Güngör anısına sinema günleri düzenledi. Bu, Pamukçu’nun ilk vefa örneği değil. İki yıl önce de "Sanatçıya yaşarken değer verelim," diyerek, aralarında Fakir Baykurt, Muzaffer İzgü, Atilla İlhan, Bedri Baykam, Şükran Güngör’ün de bulunduğu 19 sanatçı ve yazarın adlarını Akköy beldesindeki cadde ve sokaklara verilmesine öncülük etti. Pamukçu "Yaptığımız etkinlikle köylülerimizle sinemayı buluşturduk, Şükran Güngör’ü andık" diyor. Ne iyi ettiniz, biz de buradan Güngör’e bir selam gönderiyoruz.

"Usual Suspects / Olağan Şüpheliler" ve "Traffic / Trafik"in hem yakışıklı hem de yetenekli oyuncusu Benicio Del Toro, (kıskançlık yapmayalım) güzel model Sophie Dahl ile flört ediyormuş. Geçen hafta New York’un ünlü gece kulübünde görülen çift hallerinden pek mutluymuş. Benicio ve Sophie, Del Toro "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Oscar’ını aldığı Oscar töreninde tanışmış. Hatta o zaman Dahl, telefon numarasını isteyen Del Toro’ya numarasını vermediğini ısrarla söylüyormuş. Keşke daha sonra da vermeseymiş!

4 - 7 Ekim’de Venedik’te yapılan Hot Bird Award TV 2002 Ödülleri’nin sonuçları belli oldu. Gazetemizin Yayın Yönetmeni Tuğrul Eryılmaz’ın da uluslararası jüride olduğu ödüllerde tematik yayın yapan 150 kanal arasından yalnızca dokuz kanal ödüle layık görüldü. Gönül Türkiye’den de bir kanalın olmasını isterdi ama heyhat! İşte en iyi kanallar: Haber kategorisinde İngiliz BBC World, müzik kategorisinde Fransız Mezzo, spor kategorisinde Rus NTV, belgeselde Fransız Odyssee, kültürde İtalyan Cult Network Italia, sinema fiction kategorisinde İtalyan CineClassics.

"Zombie", "Ode to My Family", "Salvation", "Animal Instinct" ve tabii ki Cranberries. Yok yok albüm haberinden daha şahane bir durum var. Ünlü rock grubu Cranberries, 5 Kasım’da İstanbul’a teşrif ediyorlar. Grup "Stars - The Best Of Cranberries" isimli yeni albümünün turnesi kapsamında İstanbul’da olacak. Konseri İstanbul Promotions kotarıyor. Konser mekânı CNR Expo Center.