Kültür Sanat Haftanın albümleri

Haftanın albümleri

05.04.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haftanın albümleri

Haftanın albümleri

Haftanın albümleri

Lovers Live / Sade / Sony Müzik
Dönüş albümü "Lovers Rock"ın başarısından sonra iki konser gecesinde kaydedilen ve 13 şarkılık bir toplama. Sade, "Cherish The Day" ve "Smooth Operator" başta olmak üzere bazı parçaları orijinal stüdyo kayıtlarından bile daha iyi bir performansla seslendirmiş. "By Your Side", "The Sweetest Taboo", "No Ordinary Love" gibi dillere pelesenk Sade şarkıları unutulmamış.

Déjame Entrar / Carlos Vives / Virgin Rekords/EMI
Çam yarması gibi göründüğüne bakmayın siz! Aslında yufka yürekli bir Kolombiyalı Carlos Vives. Ritmini azcık yükseltse de vallenato, merengue ve flamenko’nun mutedil sularında ince ince türkü çığırıyor. Kolombiya folkloruna elektrikli gitar, piyano ve faili meçhul metalik sesler eklendiğinde çok da kötü olmuyormuş sanki. İspanyolca şarkıların hastalarına, İspanyolca bilmemeleri şartıyla hararetle önerilir.

Dreams Can Come True / Gabrielle / Universal
Bir toplama da Gabrielle’den. Rhythm & Blues’u dans kalıplarıyla sulandırarak pek meşhur olduğu 1997’den beri yayımladığı eli yüzü düzgün çoğu şarkısı burada. "Out Of Reach", son hitlerinden "Don’t Need The Sun To Shine" ve Dionne Warwick’ten daha iyi söylediği "Walk On By" da isabetli seçimler. Huzurlu bir ses.





KÜLTÜR & SANAT