Kültür Sanat Hollanda’da 5 aydır aranıyor, İstanbul’da 5 günde bulundu!

Hollanda’da 5 aydır aranıyor, İstanbul’da 5 günde bulundu!

04.12.2010 - 01:37 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Arter’de yer alan ‘İkinci Sergi’de sanatçı Ahmet Öğüt’ün “Kara Elmas” adını verdiği çalışması da güncel sanatın örneklerinden biri...

Hollanda’da 5 aydır aranıyor, İstanbul’da 5 günde bulundu

Sanatçı sergi alanında cam bir bölmenin içine tam 9 ton kömür yerleştirmiş, Arter’in duvarlarından küçük bir parçayı bu kömürlerin arasına saklamıştı. Duvardan aldığı o parçanın yerine 1 karatlık bir elmas bırakmıştı. Ziyaretçiler randevu alarak, kömürler arasında parçayı aradılar. Parçayı bulan, elmasın sahibi olacaktı.

Elmas, iki üniversitelinin
Öğüt’ün çalışmasının birinci edisyonu Hollanda’daki Van Abbe Müzesi’nde sergileniyor. Temmuzda açılan sergide izleyiciler kömüre gizlenmiş parçayı hâlâ bulamadı. Ancak İstanbul’da serginin açılmasından tam 5 gün sonra iki üniversite öğrencisi parçaya ulaştı. Ümit Sarıgül ve Ahmet Can Bayrak, önceki gün birkaç saatlik aramanın ardından kömürlerin arasındaki parçayı buldu.
Bayrak ve Sarıgül dün parçanın yerine konulan 1 karatlık elması aldı. Öğüt’ün ‘Kara Elmas’ı 27 Şubat 2011’e kadar Arter’de sergilenmeye devam edecek. Ancak artık eserin yanındaki vitrine “Elmas bulundu” mesajıyla, iki öğrencinin fotoğrafları konulacak.